Tynnyrin painokivi, saviastia, ø 22 cm

Symboli: 362122
EAN: 5904816009323

14,17 EUR

Lisää ostoskoriin

14,17 EUR/kpl.

Symboli: 362122
EAN: 5904816009323


KUVAUS

Painokivi, jonka halkaisija on 22 cm, käytettäväksi astioissa, joita käytetään kaalin, kurkkujen hapattamiseen tai lihan suolaamiseen.Suositellaan tynnyreihin, joiden tilavuus on 5-20 litraa, ja kattiloihin (erityisesti saviastioihin), joiden tilavuus on 5-15 L.Hyödyllinen jokaisessa kotitaloudessa ... lisää >

Lähetys: seuraavana arkipäivänä
lisätietoja »
14 PÄIVÄÄ TUOTTEIDEN PALAUTUKSEEN ilman syytä!
lisätietoja »

Painokivi, jonka halkaisija on 22 cm, käytettäväksi astioissa, joita käytetään kaalin, kurkkujen hapattamiseen tai lihan suolaamiseen. Suositellaan tynnyreihin, joiden tilavuus on 5-20 litraa, ja kattiloihin (erityisesti saviastioihin), joiden tilavuus on 5-15 L.


  • Hyödyllinen jokaisessa kotitaloudessa - painokivi takaa ihanteellisen hapatusprosessin kaalille, kurkuille ja muille vihanneksille, sekä lihan suolaamiseen
  • Tehokas - koko ja paino on valittu siten, että tynnyrin tai astian sisällä, jonka tilavuus ja halkaisija on sopiva, se pitää sisällön liemen/puristuvan mehun pinnan alapuolella.
  • Käytännöllinen ja helppokäyttöinen - kivi koostuu kahdesta toisiinsa liitettävästä puolikkaasta, joissa on reiät, mikä helpottaa mehun valumista hapatusprosessin aikana ja mahdollistaa painon helpon asettamisen ja poistamisen sekä nopean pääsyn hapankaalin ilman, että molempia kiven osia tarvitsee poistaa. 
  • Korkealaatuinen lasitettu savi - tämä esteettinen paino on käsintehty savesta, 100% luonnonmateriaalista, joka ei reagoi elintarvikkeiden kanssa ja on haponkestävä. Kiven lisäetu on sen lasitettu, naarmuuntumaton pinta.
  • Toiminnallinen - kivi soveltuu turvalliseen hapankaalin säilytykseen pitkään, ja kiven puolikkaissa olevat reiät sekä kolmas, joka muodostuu osien yhdistämisen jälkeen, mahdollistavat hapatusprosessin aikana muodostuvan mehun valumisen painon yläpuolelle.
  • Helppo puhdistaa ja säilyttää - lasituksen ansiosta paino on helppo pestä jokaisen käytön jälkeen, ja kuivattuna se on helppo pitää puhtaana säilytyksen aikana. 


Kivi kestää lämpötiloja 0-300⁰C.

Tuotteella on elintarvikekontaktin hyväksyntäsertifikaatti. 

 

Jokainen herkullisten ja terveellisten kotitekoisten hapankaalien (sekä suolattujen lihaherkkujen) ystävä tietää hyvin, kuinka tärkeää lopputuloksen kannalta on hapatus- (tai suolaus-) prosessin asianmukainen valmistelu ja toteutus. Sopiva astia täydentää täydellisesti oikean kokoisen painokiven, joka on valmistettu 100% luonnonmateriaalista, turvallinen elintarvikekontaktin kannalta ja haponkestävä. Se pitää sisällön liemen/puristuvan mehun pinnan alapuolella ja auttaa varmistamaan parhaan laadun pitkään. Tämä kaksiosainen lasitettu savipaino on juuri täydellinen ratkaisu – erittäin toiminnallinen ja käytännöllinen. Kiven jakaminen kahteen osaan mahdollistaa muun muassa painon asettamisen ja poistamisen astiaan, jonka kaulan halkaisija on hieman pienempi kuin kiven halkaisija yhdistettynä. 

Kummassakin kiven puolikkaassa on reikä, ja kun kivi yhdistetään kokonaisuudeksi, syntyy vielä kolmas, keskimmäinen reikä. Nämä reiät (halkaisijaltaan 2 cm) helpottavat painon puolikkaiden asettamista ja palvelevat hapatusprosessin aikana muodostuvan mehun valumista kiven yläpuolelle. Hapankaalin annoksen poistamiseksi riittää, että nostaa vain yhden kiven osan. 


Paino valvoo sisällön laatua, sen aromia ja makua. Lasitettu savipinta mahdollistaa kiven helpon puhtaana pitämisen.


Käyttöohjeet:

Hyvin asetettu paino tulisi kuormittaa vihannekset siten, että ilma ei pääse niihin. Hapatusprosessin ajaksi tynnyri/astia tulisi asettaa turvalliseen paikkaan, huoneenlämpöiseen tilaan. Kun maitohappokäyminen alkaa, on tarkistettava, että vihannekset ovat muodostuvan mehun peitossa. Näissä olosuhteissa hapankaalin voi säilyttää onnistuneesti jopa useita kuukausia ilman pelkoa, että kiven alle muodostuu hometta tai bakteereja (kuten voi tapahtua puupainoa käytettäessä).


Käytettäessä vesikauluksellisia astioita on hyvä muistaa säännöllisesti täydentää veden tasoa kauluksessa. Tämä auttaa estämään painon tiiviyden menettämisen. Lisäämällä kaulukseen hieman syötävää öljyä voi vähentää nesteen haihtumista.


Puhdistus- ja säilytysohjeet: 

Paino tulee pestä harjalla ja vedellä, ilman pesuaineita. Ei saa pestä astianpesukoneessa. 

Säilytä kuivattuna, varmistaen, että tuote ei ole alttiina rikkoutumiselle. 

Jokainen tuote on käsintehty, joten ulkonäössä ja mittojen välillä voi esiintyä pieniä eroja. 


Koko:

- fi 22 cm

-paksuus 2 cm

Paino: 1500 g


Ostamalla tämän tuotteen tuet käsityötä ja käsintehtyjen tuotteiden valmistusta, joista jokaisella on lisäarvoa, kuten tietty ainutlaatuisuuden aste.

Taikina
1.395 kg

Tilavuus
15.0 L

Tynnyrin aukon sisähalkaisija
22.0 CM

Säilöntään
kyllä

Kansi
ei

Tynnyrin painokivi, saviastia, ø 22 cm

Tynnyrin painokivi, saviastia, ø 22 cm ['hapankaalin paino', ' tynnyrin paino', ' tynnyrikivi', ' saviastioiden paino', ' suolauskivi', ' hapankaalin painotus', ' lihan suolauspaino', ' lasitettu saviastioiden paino', ' lasitettu kivi hapankaalille', ' tynnyrikivi', ' saviastioiden hapatuskivi', ' hapatus', ' luonnollinen painokivi', ' saviastioiden paino', ' suolaus', ' kotitekoiset hapankaalit', ' kuinka hapattaa kurkkuja', ' kaalia', ' onnistuneen hapattamisen salaisuudet', ' saviastiat', ' kurkkujen hapatus', ' kaalin hapatus', ' hapatusastiat', ' painokivi', ' kotitekoinen säilöntä', ' keraaminen paino', ' keraaminen kivi']
suosikit

14,17 EUR

14,17 EUR/kpl.

Lisää ostoskoriin