Painokivi, jonka halkaisija on 22 cm, käytettäväksi astioissa, joita käytetään kaalin, kurkkujen hapattamiseen tai lihan suolaamiseen. Suositellaan tynnyreihin, joiden tilavuus on 5-20 litraa, ja kattiloihin (erityisesti saviastioihin), joiden tilavuus on 5-15 L.
Kivi kestää lämpötiloja 0-300⁰C.
Tuotteella on elintarvikekontaktin hyväksyntäsertifikaatti.
Jokainen herkullisten ja terveellisten kotitekoisten hapankaalien (sekä suolattujen lihaherkkujen) ystävä tietää hyvin, kuinka tärkeää lopputuloksen kannalta on hapatus- (tai suolaus-) prosessin asianmukainen valmistelu ja toteutus. Sopiva astia täydentää täydellisesti oikean kokoisen painokiven, joka on valmistettu 100% luonnonmateriaalista, turvallinen elintarvikekontaktin kannalta ja haponkestävä. Se pitää sisällön liemen/puristuvan mehun pinnan alapuolella ja auttaa varmistamaan parhaan laadun pitkään. Tämä kaksiosainen lasitettu savipaino on juuri täydellinen ratkaisu – erittäin toiminnallinen ja käytännöllinen. Kiven jakaminen kahteen osaan mahdollistaa muun muassa painon asettamisen ja poistamisen astiaan, jonka kaulan halkaisija on hieman pienempi kuin kiven halkaisija yhdistettynä.
Kummassakin kiven puolikkaassa on reikä, ja kun kivi yhdistetään kokonaisuudeksi, syntyy vielä kolmas, keskimmäinen reikä. Nämä reiät (halkaisijaltaan 2 cm) helpottavat painon puolikkaiden asettamista ja palvelevat hapatusprosessin aikana muodostuvan mehun valumista kiven yläpuolelle. Hapankaalin annoksen poistamiseksi riittää, että nostaa vain yhden kiven osan.
Paino valvoo sisällön laatua, sen aromia ja makua. Lasitettu savipinta mahdollistaa kiven helpon puhtaana pitämisen.
Käyttöohjeet:
Hyvin asetettu paino tulisi kuormittaa vihannekset siten, että ilma ei pääse niihin. Hapatusprosessin ajaksi tynnyri/astia tulisi asettaa turvalliseen paikkaan, huoneenlämpöiseen tilaan. Kun maitohappokäyminen alkaa, on tarkistettava, että vihannekset ovat muodostuvan mehun peitossa. Näissä olosuhteissa hapankaalin voi säilyttää onnistuneesti jopa useita kuukausia ilman pelkoa, että kiven alle muodostuu hometta tai bakteereja (kuten voi tapahtua puupainoa käytettäessä).
Käytettäessä vesikauluksellisia astioita on hyvä muistaa säännöllisesti täydentää veden tasoa kauluksessa. Tämä auttaa estämään painon tiiviyden menettämisen. Lisäämällä kaulukseen hieman syötävää öljyä voi vähentää nesteen haihtumista.
Puhdistus- ja säilytysohjeet:
Paino tulee pestä harjalla ja vedellä, ilman pesuaineita. Ei saa pestä astianpesukoneessa.
Säilytä kuivattuna, varmistaen, että tuote ei ole alttiina rikkoutumiselle.
Jokainen tuote on käsintehty, joten ulkonäössä ja mittojen välillä voi esiintyä pieniä eroja.
Koko:
- fi 22 cm
-paksuus 2 cm
Paino: 1500 g
Ostamalla tämän tuotteen tuet käsityötä ja käsintehtyjen tuotteiden valmistusta, joista jokaisella on lisäarvoa, kuten tietty ainutlaatuisuuden aste.