Tarvitsetko tuotetta, joka on ihanteellinen viinien, mehujen ja hedelmämostien stabilointiin sekä viininvalmistus- tai panimolaitteiden huuhteluun? Tämä 10 g kaliumdisulfiittipakkaus on täydellinen valinta!
Kaliumdisulfiitti on yleisesti käytetty aine viini- ja panimoteollisuudessa. Se estää haitallisen mikroflooran kehittymisen fermentoitavissa mosteissa. Kaliumdisulfiitti suojaa viinivalmisteita saastumiselta ja eliminoi ns. villihiivojen esiintymisen.
Valmiisiin viineihin käytettynä se pysäyttää fermentoinnin, stabiloi värin ja kirkkauden.
Kaliumdisulfiitti on myös erinomainen desinfiointiaine, jota käytetään viininvalmistus-, panimo- tai tislauslaitteiden huuhteluun. Valitsemalla tämän tuotteen saat 10 g pakkauksen, joka riittää stabiloimaan esim. 100 L mostia tai viiniä tai valmistamaan 2 L vettä laitteiden huuhtelua varten.
Käyttöohje:
Riippuen aineen käyttötarkoituksesta:
1. mostin stabilointiin: 1 g per 10 L mostia. Liuota sopiva annos 50-100 ml veteen, lisää sitten seokseen ja sekoita huolellisesti.
2. viinin stabilointiin ennen pullotusta: 1 g per 10 L viiniä. Liuota sopiva annos 50-100 ml veteen, lisää sitten seokseen ja sekoita huolellisesti.
3. laitteiden huuhteluun: 10 g per 2 L vettä. Tällä valmistetulla liuoksella huuhtele ilmapallot, fermentointisäiliöt, pullot, puristimet, tynnyrit, jotka on aiemmin pesty pesuaineilla ja huuhdeltu vedellä. Älä käytä vettä uudelleen kaliumdisulfiitilla huuhtelun jälkeen.
Kaliumdisulfiittiliuos on epävakaa, joten se on valmistettava juuri ennen käyttöä. Huuhtelun jälkeen liuosta ei voi käyttää uudelleen. Tuotteen voimakkaan, rikkimäisen hajun vuoksi suositellaan sen käyttöä vain hyvin tuuletetuissa tiloissa.
Ainesosat: kaliumdisulfiitti
Mitat:
Alla olevat mitat koskevat pakkausta.