Tammilastut - pienet puunpalaset, jotka lisättynä alkoholeihin antavat niille tammen aromin. Parhaimmat viinilajikkeet tai viskit ovat niitä, jotka ovat pitkään kypsyneet tammitynnyreissä. Valmistaessasi kotitekoisia juomia, saat samanlaisen aromatisointivaikutuksen huomattavasti edullisemmin ja nopeammin käyttämällä tammilastuja.
Tammilastut ovat ihanteellinen korvike kalliille ja vaikeasti käsiteltäville tammitynnyreille, joita käytetään monien alkoholien kypsyttämiseen. Niiden avulla saat helposti valmistettuihin juomiin halutut aromit ja tammen sävyt. Rikastutat niitä mantelin tuoksulla. Alkoholi saa lisäksi kauniin vaalean meripihkan värin. Ja kaikki tämä vain muutamassa viikossa.
Luonnolliset, paahtamattomat tammilastut rikastuttavat kotitekoisia viinejä tai tisleitä vielä suuremmalla määrällä tanniineja kuin paahdetut vastineet.
Viineissä ja likööreissä tammilastujen lisäys korostaa juomien raikkautta ja hedelmäistä luonnetta. Esitellyt lastut sopivat erinomaisesti myös kotitekoisiin alkoholeihin, kuten konjakkiin, Bourbouniin, brandyyn.
Kaupassamme myytävät alkoholin aromatisointiin tarkoitetut tammilastut ovat peräisin korkealaatuisesta ranskalaisesta tammilajikkeesta.
Ominaisuudet:
Käyttöohje:
Lisää tammilastut valitsemaasi juomaan annoksella 1-3 g per 1 L alkoholia 3-6 viikon ajaksi. Tarkka lastujen ja alkoholin kontaktiaika kannattaa valita yksilöllisesti maistelun perusteella.
Kun juoman aromin voimakkuus on mielestäsi sopiva, poista lastut ja nauti sen mausta.
Voit myös ensin liottaa tammilastuja 70% alkoholissa, jättää uuttumaan muutamaksi päiväksi ja sitten annostella näin saadun esanssin valitsemaasi juomaan oman maun mukaan.
Nettopaino: 50 g