Luonnonkorkista valmistetut agglomeroidut korkit, jotka on murskattu ja muotoiltu sylinteriksi mitoiltaan 24 × 38 mm. Ne soveltuvat kaikkien viininvalmistuksessa käytettävien standardipullojen korkitukseen korkituslaitteen avulla. Korkealaatuisten korkkien käyttö on erittäin tärkeää ja vaikuttaa merkittävästi valmistettavan viinin laatuun. Tuotteemme takaa kestävyyden — korkit ovat helppokäyttöisiä, mutta on tärkeää muistaa niiden asianmukainen valmistelu korkitusprosessia varten. Korkit tulee liottaa kuumassa vedessä noin 3 minuuttia. Tämä tekee korkeista joustavampia ja muovautuvampia, mikä helpottaa niiden asettamista pullon kaulaan. Korkkien liottamisen laiminlyönti voi johtaa korkkien tai korkituslaitteen vaurioitumiseen!
Huomio!
Muista, ettei korkkeja saa "kostuttaa" liian pitkään, sillä sekin voi johtaa niiden vaurioitumiseen.
Käyttöohjeet:
1. Liota korkkeja kuumassa vedessä noin 3 minuuttia.
2. Käytä korkituslaitetta ja korkita kotitekoinen juoma.
3. Korkituksen jälkeen jätä pullot pystyasentoon vuorokaudeksi, jotta korkki mukautuu pullon sisäseinämään.
4. Aseta sitten pullot vaakasuoraan — tämä estää korkin kuivumisen (viini "huuhtelee" korkin) ja varmistaa asianmukaisen kaasunvaihdon pullon sisä- ja ulkopuolen välillä.
5. Tarkista korkkien tiiviys 2-3 päivän kuluttua. Jos jossakin pullossa havaitaan vuotoa, korkki on vaihdettava uuteen.
Suositellut korkituslaitteet:
- seisova korkituslaite 507007
- kolmihaarainen korkituslaite 507002
- kaksihaarainen korkituslaite 507001; 507006; 507008.