Tästä päivästä lähtien korkitus on todellinen ilo, ja se johtuu 100 kappaleen luonnollisesta agglomeroidusta korkista koostuvasta sarjasta. Korkit on valmistettu murskaamalla luonnonkorkkia ja muotoilemalla se sitten kartion muotoon, jonka mitat ovat 23 x 18 mm.
Valmistatko omaa kotiviiniä? Huolehditko siitä, että pullotusprosessi suoritetaan huolellisesti ja varovaisuutta noudattaen? Tästä päivästä lähtien korkitus on ilo, ja se johtuu 100 kappaleen luonnollisesta agglomeroidusta korkista koostuvasta sarjasta. Korkit on valmistettu murskaamalla luonnonkorkkia ja muotoilemalla se sitten kartion muotoon, jonka mitat ovat 23 x 18 mm. Esimerkiksi korkittajan avulla voit korkittaa pulloja, joiden halkaisija on vähintään 17 mm. Erityinen kartion muoto mahdollistaa jo avattujen viinipullojen kätevän sulkemisen, säilyttäen maksimaalisen tiiviyden! Kartionmuotoisia korkkeja suositellaan erityisesti pullojen korkitukseen, joiden sisältö on tarkoitettu nopeaan kulutukseen.
Käyttö:
Kaikki korkkityypit on valmisteltava asianmukaisesti korkitusta varten. Tämän toimenpiteen laiminlyönti voi johtaa korkkien tai korkittajan vaurioitumiseen. Kotitalousolosuhteissa korkit riittää upottaa noin 3 minuutiksi kuumaan veteen tai asettaa kannen alle kiehuvan veden yläpuolelle. Näin ne muuttuvat joustavammiksi, mikä helpottaa pullojen korkitusta.
Huomio:
On muistettava, ettei korkkeja "kostuteta" liian kauan, sillä se voi aiheuttaa niiden vaurioitumisen. Korkituksen jälkeen pullojen tulisi pysyä pystyasennossa vähintään yhden vuorokauden ajan. Tämä mahdollistaa korkin mukautumisen pullon kaulan sisäseinään. Sen jälkeen pullot asetetaan vaakasuoraan, mikä estää korkin kuivumisen (viini "huuhtelee" korkin) ja varmistaa oikean kaasunvaihdon pullon sisäosan ja ympäristön välillä. Kahden tai kolmen päivän kuluttua on tarkistettava, vuotavatko korkit. Jos havaitsemme vuotoa, korkki on vaihdettava uuteen.
Suositellut korkittajat: