Tämä korkealaatuinen, suorakulmainen kivi, joka on valmistettu mustasta graniitista, sopii erinomaisesti herkullisen pizzan sekä rapean leivän tai keksien paistamiseen. Voit myös käyttää sitä grillaamiseen. Kotiuunissa käytettynä se antaa sinulle tuloksen, joka on lähellä perinteisen pizzauunin tarjoamaa.
Tämän sataprosenttisesti luonnollisen ja kestävän graniitin käyttö tekee paistamisesta lyhyempää ja helpompaa, sillä se kerää lämpöä erinomaisesti ja imee kosteutta tasaisesti koko pinnalta. Nämä kiven arvokkaat ominaisuudet mahdollistavat mm. herkullisten pizzojen valmistamisen - taikina maistuu kuin parhaissa italialaisissa pizzerioissa! Myös muut leivonnaiset ihastuttavat ammattimaisella lopputuloksellaan. Kivi sopii erinomaisesti myös suosikkilihojen tai -vihannesten grillaamiseen.
Täydellisen sileä yläpinta, hiotut (viistetyt) reunat, matta, liukumaton graniittilevyn alapinta - kaikki tämä takaa kiven mukavan ja turvallisen käytön sekä sen helpon puhdistuksen paistamisen tai grillaamisen jälkeen. Jos käytät sitä oikein, se palvelee sinua vuosia, herättäen yhä ihastusta.
Kiveä voidaan käyttää myös kotitekoisten tuotteiden tarjoiluun - leikkeleet, juustot, vihannekset, hedelmät, sushi tai alkupalat esittäytyvät sillä erittäin näyttävästi.
Tämä tyylikäs musta kivi on loistava lahja jokaiseen tilaisuuteen. Se on kaunis, mutta samalla vankka ja kestävä osa jokaisen keittiön varustusta, sekä perinteisessä että modernissa keittiössä.
Pizzakiven käyttöohjeet:
Ennen ensimmäistä käyttöä pese kivi juoksevan veden alla (kylmällä tai haalealla) tai pyyhi kostealla liinalla.
Puhdas kivi (kiillotettu puoli ylöspäin) aseta ritilälle verkko-/ritilämuodossa, kylmän uunin keskitasolle. Kiven mitat on sovitettu ritilän mittoihin, jotta sen käyttöala voidaan hyödyntää optimaalisesti. Aseta lämpötila noin 250-270°C ja lämmitä uunia 30-60 minuuttia. Aseta pizza kivelle lastan avulla ja paista muutama minuutti - taikinan paksuudesta riippuen, reseptin ohjeiden mukaisesti. Ota valmis pizza uunista lastan avulla. Paistamisen jälkeen jätä kivi uuniin, kunnes se on täysin jäähtynyt.
Pese kivi käsin, käyttäen tarvittaessa mietoja (luonnollisia) astianpesuaineita. Raaputa kiinni jääneet taikinan jäänteet varovasti.
Pizzakiven pinnalle syntyvien tahrojen muodostuminen on luonnollinen prosessi, joka liittyy tuotteen käyttöön. Kaikki tahrat, jotka eivät häviä pesun jälkeen, eivät millään tavalla vaikuta kiven toimivuuteen - ne ovat vain merkki siitä, kuinka usein sitä käytetään.