Viinisetti 4 VUODENAIKAA - vadelmalla, on hedelmä-kukkakuivaus ja viinihiivaseos ravinteineen, jonka avulla valmistat 8-10 L herkullista, aromaattista viiniä.
Jos haluat tehdä viiniä talvella tai keväällä, kun tuoreita hedelmiä ei ole saatavilla, tai kesällä et halua käyttää aikaa kausiluonteisten luonnonantimien käsittelyyn, meillä on käytännöllinen ratkaisu!
4 VUODENAIKAA – vadelmalla, on viininvalmistussetti, joka sisältää huolellisesti valitun hedelmä-kukkakuivauksen ja viinihiivaseoksen ravinteineen. Tästä lähtien jokainen vuodenaika on täydellinen herkullisten kotitekoisten käymisten valmistamiseen.
Pakkaus, jonka paino on 105 g, sisältää 100 g erityisesti valittuja kuivausaineita ja 5 g korkealaatuista hiivaa ravinteineen. Setti riittää valmistamaan 8-10 L aromaattista ja maultaan ihastuttavaa viiniä, joka käy jopa 17%:iin.
Setin erittäin yksinkertainen käyttö tekee siitä myös erinomaisen valinnan niille, jotka ottavat ensimmäisiä askelia kotiviininvalmistuksessa. Setin ainesosiin tarvitsee vain lisätä vettä, sokeria ja jättää käymään huoneenlämpöön.
Hyviä uutisia kärsimättömille – viinin maistelu optimaalisissa käymisolosuhteissa on mahdollista jo 5 viikon kuluttua.
Kuivauksen ainesosat:
omenat, aronian hedelmät, hibiskuksen kukat, vadelman hedelmät, aromi.
Hiivan ainesosat ravinteineen:
hiiva [viinihiiva S. cerevisiae, emulgointiaine: sorbitolimonostearaatti], diammoniumfosfaatti, B1-vitamiini.
Käyttöohje:
Kaada hedelmäkuivauksen pussin sisältö ja 2 kg sokeria 10 L:aan vettä, jonka lämpötila on 85°C, ja sekoita 3 minuuttia, pitäen yllä annettua lämpötilaa. Tämän jälkeen kaada kaikki käymisastiaan ja jäähdytä huoneenlämpöön. Lisää sitten pienen viinihiiva- ja ravinnepussin sisältö. Anna käydä viikon ajan, ja siivilöi sitten käymisneste. Lisää 0,5 kg sokeria ja anna käydä kuukauden ajan. Viinin luonteen rikastamiseksi lisää 1 g tanniinia punaisiin tai valkoisiin viineihin (tai hauduta 2 pussia mustaa teetä).
Jos haluat saada intensiivisemmän viinin, valmista se yllä olevan ohjeen mukaisesti, mutta käytä 1,6 kg ja 8 L vettä, ja lisää viikon kuluttua 0,4 kg sokeria ja odota käymisen päättymistä.
Käymisen päättymisen voit määrittää sokerimittarilla. Tarkista sokeritaso useana peräkkäisenä päivänä. Jos sokeriarvo ei laske, pidä sitä merkkinä käymisen päättymisestä. Ja voit aloittaa seuraavan vaiheen.
Kirkastaminen:
Aseta viini kirkastumaan, mieluiten viileään paikkaan. Kun katsot valoa vasten lasiin kaadettua juomaa ja näet, että viini ei ole sameaa, voit kaataa sen pois sakasta. Käytä mieluiten kätevää automaattista sifonia, joka vähentää nesteen takaisinvirtauksen ja sakkaamisen riskiä (siinä on takaiskuventtiili).
Jos haluat nopeuttaa kirkastamista käymisen jälkeen, käytä kaliumdisulfiittia suhteessa 0,8 g/8 L – liuota annos 50-100 ml:aan vettä, lisää sitten käymiseen ja sekoita huolellisesti. Kaliumdisulfiittiliuos on epävakaa, joten valmista se juuri ennen käyttöä. Tyypillisen, voimakkaan rikkihajun vuoksi tuotetta suositellaan käytettäväksi vain hyvin tuuletetuissa tiloissa.
Vuorokauden kuluttua lisää Klarowin 2 suhteessa 1,9 g/8 L – punnitse määrä Klarowinia 2, liuota 50 ml:aan vettä ja lisää viiniin. Sekoita huolellisesti. Tuloksen pitäisi näkyä noin viikon kuluttua, sakka laskeutuu pohjalle.
Suosittelemme myös kahta muuta viinisettiä 4 VUODENAIKAA: villiruusulla ja karpalolla.
Pakkauksen mitat: