Poikkeuksellinen Krupnik Biesiadny -makuesanssi saa sinut rakastamaan tätä syvää makua, erityisesti jos olet liköörien, cocktailien tai drinkkien tuntija. Sinulla on omaperäinen maku ja haluat ainutlaatuisia kokemuksia – kokeile ehdottomasti Krupnik Biesiadny -makuesanssiamme.
Tämän ainutlaatuisen esanssin luomiseen inspiroivat meitä 1600- ja 1700-lukujen vaihteen puolalaiset ja liettualaiset väkevät juomat, jotka oli rikastettu yrttien, mausteiden ja hunajan sekoituksilla.
Vanha "krupnik" oli läsnä aateliston kodeissa, mutta myös varakkaiden talonpoikien keskuudessa. Erityisen koostumuksensa vuoksi sitä käytettiin erinomaisena lääkkeenä erilaisiin vaivoihin. Toisaalta sitä pidettiin yhtenä hienoimmista juomista, joita tarjottiin juhlissa ja hääjuhlissa.
Käyttöohje:
Kaada pullon sisältö 4 litraan juomaa. Lisää 1-1,2 kg hunajaa. Sekoita kaikki huolellisesti ja anna seistä 24 tuntia*. Pullon syvennykset mahdollistavat 10 millilitran esanssiannosten mittaamisen 1 litran alkoholin valmistamiseen.
Yllä oleva resepti (etiketissä) on yksinkertaistettu versio, jonka avulla voit luoda maukkaan mutta samean liköörin. Jos haluat saada kirkkaan juoman, jonka vahvuus on noin 40 %, käytä alla olevaa reseptiä.
Yksinkertaisella reseptillämme valmistat noin 5 litraa erinomaista meripihkanväristä juomaa, jossa on hunajainen ja mausteinen aromi. Voit muokata reseptiämme vapaasti oman makusi mukaan lisäämällä vähemmän tai enemmän hunajaa ja väkiviinaa.
Liota 1-1,2 kg (0,8-1 L) hunajaa 2,1 litraan vettä, kuumenna kiehumispisteeseen. Poista sitten pinnalle muodostuva vaahto saadaksesi kirkkaan juoman. Lisää jäähtyneeseen liuokseen 1,9 litraa 95 % väkiviinaa ja koko esanssimme. Sekoita kaikki huolellisesti ja anna seistä 24 tuntia*.
Sakan muodostuminen valmiin liköörin pullon pohjalle on luonnollinen ilmiö.
*Parhaan maku- ja tuoksuelämyksen saavuttamiseksi suosittelemme nauttimaan esanssilla maustettua juomaa noin viikon kuluttua.
Ainesosat: glyseriini, vesi, aromi, happamuudensäätöaine: sitruunahappo; glyserolitriasylaatti.
Esanssi voi tuotantoerästä riippuen olla kirkas tai hieman maitomainen - molemmat muodot ovat oikeita.
Kokonaismäärä: 40 ml