Tammilastut - hienojakoisia puun palasia alkoholin aromatisointiin. Jalot ja kalliit alkoholijuomat kypsyvät usein pitkään tammitynnyreissä, mikä antaa niille sopivan maun, aromin ja värin. Tammilastut ovat ihanteellinen vaihtoehto perinteisille tammitynnyreille.
Valmistatko kotitekoisia juomia? Niiden makua ja aromia voit helposti rikastuttaa halutuilla tanniineilla ja tammen vivahteilla lisäämällä tammilastuja. Tämä on paras tapa saavuttaa perinteisten tammitynnyrien kypsymisvaikutus.
Jo muutaman viikon kuluttua nauti erinomaisen viinin, viskin tai konjakin mausta.
Voimakkaasti paahdetut tammilastut antavat juomillesi tammitynnyrin, jauhetun kahvin ja karamellin aromin. Alkoholi saa lisäksi kauniin tumman meripihkan värin. Ja kaikki tämä vain muutamassa viikossa.
Kotitekoisen tammijuoman valmistaminen tammilastujen avulla on äärimmäisen helppoa. Ja saavutettu tulos yllättää sinut varmasti.
Kaupassamme myytävät tammilastut alkoholien aromatisointiin ovat peräisin korkealaatuisesta ranskalaisesta tammilajikkeesta.
Ominaisuudet:
Raaka-aine: ranskalainen tammilajike
Tyyppi: Voimakkaasti paahdettu
Aromi: tynnyri, jauhettu kahvi, karamelli
Annostus: 0,5-2 g/1 L
Nettomassa: 20 g
Käyttöohje:
Lisää tammilastut valitsemaasi juomaan annoksella 0,5-2 g per 1 L alkoholia 3-6 viikon ajaksi. Lastujen ja alkoholin kontaktiajan kannattaa valita yksilöllisesti maistelun perusteella.
Kun juoman aromin voimakkuus on mielestäsi sopiva, poista lastut ja nauti sen mausta.
Voit myös ensin liottaa tammilastuja 70% alkoholissa, jättää uuttumaan muutamaksi päiväksi ja sitten annostella näin saadun esanssin valitsemaasi juomaan oman maun mukaan.
Nettomassa: 20 g
Pakkauksen mitat: