Tammilastut - pienet tammipuun sirut, joita käytetään alkoholien aromatisointiin. Jos valmistat kotiviinejä, liköörejä tai tisleitä, tiedät hyvin, että tammitynnyreissä säilytetyt alkoholijuomat saavat ainutlaatuisen aromin ja maun. Samanlaisia tuloksia saat nopeammin ja edullisemmin käyttämällä tammilastuja.
Tammilastut ovat paras vaihtoehto tammitynnyrien käytölle. Niiden avulla annamme alkoholijuomille (viineille, likööreille, tisleille) sekä aromin että värin. Tämä on huomattavasti yksinkertaisempi ja edullisempi tapa juomien kypsyttämiseen kuin perinteinen tynnyrikypsytys. Tammilastuja voidaan annostella käymisen aikana tai valmiiseen juomaan.
Tammilastujen lisäyksen ansiosta valmistettava alkoholi saa nopeasti havaittavat tammen vivahteet, vaniljan aromin sekä syvän tumman meripihkan värin. Viineissä ja likööreissä säilyvät hedelmäiset aromit. Esitellyt lastut sopivat erinomaisesti myös kotitekoisiin alkoholeihin, kuten konjakkiin, Bourbouniin, brandyyn.
Kaupassamme myytävät alkoholien aromatisointiin tarkoitetut tammilastut ovat peräisin korkealaatuisesta ranskalaisesta tammilajikkeesta.
Ominaisuudet:
Raaka-aine: ranskalainen tammilajike
Tyyppi: voimakkaasti paahdettu
Aromi: vanilja
Annostus: 4-10 g/1 L
Nettomassa: 20 g
Käyttöohje:
Lisää tammilastut valitsemaasi juomaan annoksella 4-10 g per 1 L alkoholia 3-6 viikon ajaksi. Lastujen ja alkoholin kontaktiajan kannattaa valita yksilöllisesti maistelun perusteella.
Kun juoman aromin voimakkuus on mielestäsi sopiva, poista siitä tammilastut ja nauti sen mausta.
Voit myös ensin liottaa tammilastuja 70% alkoholissa, antaa uuttua muutaman päivän ajan ja sitten annostella näin saadun esanssin valitsemaasi juomaan oman maun mukaan.
Nettomassa: 20 g
Pakkauksen mitat: