Glukoamylaasi on sakkaroosia hajottava entsyymi, eli se hajottaa tärkkelyksen glukoosiksi murskatusta rukiista, vehnästä, maissista, riisistä jne. Hiivat eivät pysty fermentaatioprosessin aikana muuttamaan tärkkelystä alkoholiksi, ainoastaan glukoosiksi. Entsyymi on siis välttämätön mäskin valmistuksessa.
Tärkeät ominaisuudet:
• Paino 4 g
• 3,5 kg murskattua viljaa
• Parhaat tulokset yhdessä alfa-amylaasin (405120) ja Turbo X-Pure (403103) kanssa
• Tislaamiseen ja panemiseen
Käyttöohje:
Kuumenna vesi astiassa 85-95°C:een, lisää valitsemasi viljan murska suhteessa: 1 kg murskaa 3-4 L vettä. Sekoita huolellisesti, ja 15-30 minuutin kuluttua lisää alfa-amylaasia 0,9 g per 1 kg murskaa tärkkelyksen nesteyttämiseksi. Pidä seoksen lämpötila 95°C:ssa 1 tunnin ajan, sekoittaen jatkuvasti. Liuoksen pH:n tulisi olla 4,0-4,5. Tämän jälkeen anna mäskin jäähtyä, kunnes se saavuttaa 60°C, ja lisää glukoamylaasia 1,1 g per 1 kg murskaa tärkkelyksen hajottamiseksi yksinkertaisiksi sokereiksi. Pidä seoksen lämpötila 1,5 tunnin ajan. Sakkaroosipitoisuuden tulisi olla noin 15°Blg. Jäähdytä liuos 30°C:een. Lisää sitten pussi tislaushiivaa, esim. Turbo WHISKEY (403160), ja anna valmistetun mäskin käydä 3-7 päivän ajan, noudattaen hiivapakkauksen ohjeita. Jos vaahtoa muodostuu runsaasti, suosittelemme lisäämään Vaahtoestoainetta (405140) - pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
Ainesosat: glukoamylaasi
Nettomassa: 4 g