Refraktometri - käytännöllinen laite, joka on tarkoitettu sokeripitoisuuden mittaamiseen viinimehussa tai olutvierteessä Brix-asteina (% Brix) sekä viinin tai oluen potentiaalisen alkoholipitoisuuden määrittämiseen (%).
Lue käyttöohjeet ennen käyttöä - ja noudata annettuja suosituksia tarkennuksen säätämisestä, laitteen kalibroinnista, näytteen tutkimisesta, prisman ja levyn puhdistamisesta.
Jos valmistat kotiviiniä tai -olutta ja haluat tietää sokeripitoisuuden viinimehussasi tai olutvierteessäsi, refraktometri mahdollistaa sen mittaamisen nopeasti ja helposti. Tämä mittari antaa sinulle myös käsityksen siitä, mikä voi olla potentiaalinen alkoholipitoisuus käymisprosessissa. Laitteen rakenne, jossa käytetään ATC:tä eli automaattista lämpötilan kompensointia, takaa tarkkojen tulosten saamisen.
Laitteen mittaukset perustuvat valon taittumiskertoimen tutkimiseen (yksinkertaisesti sanottuna - valon taittumissuunnan muutos, kun näyte otetaan refraktometrin prismaan.)
Mittausalue:
Tarkkuus: +/- 1% Brix, koskien alkoholia
Automaattinen lämpötilan kompensointi (ATC): 10°C ~ 30°C (50°F ~ 86°F)
Pakkaus sisältää:
Refraktometrin osat: läpinäkyvä levy, prisma, kalibrointiruuvi, kumikahva, tarkennuksen säätörengas, okulaari