... koska kotitekoinen on parempaa!
Peklosuola - Pekla tavalliseen makkaraan, eli salpietari yrttien ja mausteiden sekoituksella, sopii erinomaisesti keitettyjen ja savustettujen makkaroiden valmistukseen. Peklaamisen ansiosta liha säilyttää houkuttelevan värinsä ja on mikrobiologisesti stabiili. Sekoitetut yrtit ja mausteet takaavat sille erinomaisen maun ja ainutlaatuisen aromin.
Resepti Tavalliseen Makkaraan
Valmista:
Jauha niska, lapa ja filee 12 mm rei'illä varustetulla koneella. Jauha pekoni ja silava 8 mm rei'illä varustetulla koneella. Jauha naudanliha kahdesti hienoimmilla rei'illä. Lisää naudanlihaan 100 ml kylmää vettä ja vaivaa, kunnes valkoinen liisteri ilmestyy. Yhdistä sitten kaikki lihatyypit, lisää 1 pakkaus Peklaa ja vaivaa huolellisesti. Jätä jääkaappiin 24 tunniksi. Valmista sian suolia 20 minuuttia ennen lihan ottamista jääkaapista. Huuhtele ne huolellisesti ja jätä lämpimään veteen. Ota liha ja vaivaa vielä hetki, maista ja mausta tarvittaessa. Täytä suolia täyttökoneella (melko tiukasti, mutta mahdollistaen makkaroiden kiertämisen ja muotoilun). Jätä makkara kuivumaan noin 1-2 tunniksi huoneenlämpöön. Parhaiten ripustettuna esimerkiksi makkaratelineeseen. Kuivumisen jälkeen siirrä makkara savustimeen ja savusta 50-60°C lämpötilassa 1,5 tuntia (kunnes kultainen väri saavutetaan). Tämän jälkeen keitä makkaraa 75°C vedessä noin 15 minuuttia (leikkaa pala ja tarkista, onko tuote keitetty).
Löydät lisää reseptejä osoitteesta: www.browin.pl/przepisnik
Ainesosat:
jodioimaton suola, yrttien ja mausteiden sekoitus (valkosipulijauhe, mustapippuri, meirami, muskottipähkinä, punainen paprika), kaliumnitraatti.
Huomio!
Säilytä kuivassa, viileässä ja varjoisassa paikassa.
Tuote voi sisältää pieniä määriä sinappia, selleriä, soijaa, seesamia, gluteenia, pähkinöitä.
Parasta ennen: viimeinen käyttöpäivä ja eränumero pakkauksessa.
Pakkauksen mitat:
pituus 12 cm
leveys n. 0,5 cm
korkeus 16 cm.