86,67 EUR
73,16 EUR
Alin hinta viimeisten 30 päivän ajalta: 73,16 EUR
73,16 EUR/kpl.
Monikäyttöinen pata - korkealaatuinen valurautapata jaloilla, ripustuskahvalla kolmijalalle, kannella ja kahvalla sen nostamiseen. Pata voidaan asettaa tulisijaan, ja kantta käyttää paistinpannuna.
Erittäin hyödyllinen ja samalla näyttävä pata korkealaatuisesta valuraudasta - pata jaloilla, ripustuskahvalla kolmijalalle, kannella ja kahvalla sen nostamiseen. Pata voidaan asettaa tulisijaan, ja kantta käyttää paistinpannuna. Kahva on paksumpi, mikä takaa mukavan kannen nostamisen.
Tällaisten käyttömahdollisuuksien ansiosta pata toimii erinomaisesti ruoanlaitossa ja paistamisessa ulkona - puutarhassa tai tontilla, erityisesti tulisijan ja kolmijalan käytön yhteydessä. Leirintämatkoilla se mahdollistaa herkullisten yhden padan ruokien valmistamisen nuotion päällä.
Astian suuri tilavuus mahdollistaa houkuttelevien perheaterioiden ja tukevien annosten valmistamisen ystäväpiirille.
Tasainen padan kansi voidaan peittää hehkuvalla hiilellä, mikä tekee ruoanlaitto- tai leivänpaistoprosessista tasaisemman.
Padan tilavuus: 9 L
Kannen tilavuus: 3 L
Materiaali: valurauta
Valitut mitat:
Valurauta on perinteinen, erinomainen materiaali, jonka ansiosta tulen päällä valmistetut ruoat saavat ainutlaatuisia maku- ja aromiominaisuuksia, ja säilyttävät myös enemmän terveydelle hyödyllisiä arvoja. Jotta valurauta-astiat palvelisivat mahdollisimman hyvin ja pitkään, on noudatettava tiettyjä sääntöjä.
Käyttö:
Ennen ensimmäistä käyttöä valurautapata on poltettava. Tätä varten pata on voideltava öljyllä, täytettävä vedellä ja asetettava palavalle nuotiolle; sulje ja keitä noin 30 minuuttia. Tämän jälkeen anna padan jäähtyä, samalla varovasti pestäen sen seinämiä kuumalla vedellä käyttäen liinaa kepissä tai puulusikkaa (Varoitus! Pata on erittäin kuuma!). Toinen tapa padan polttamiseen on kaataa siihen 1 L öljyä ja polttaa 30 minuuttia. Prosessin aikana öljy muuttaa väriä. Varoitus! Tällä tavalla poltettaessa ei pidä lisätä pataan enempää öljyä tai vettä! Polttoprosessia on valvottava jatkuvasti eikä pataa saa jättää ilman valvontaa, sillä öljy voi valua ulos ja syttyä tuleen.
Lisätietoja padan polttamisesta ja huoltamisesta löydät artikkelistamme.
Padan asianmukaisen huollon varmistamiseksi se on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen jokaisen käytön ja levitettävä teelusikallinen syötävää öljyä sen sisäpinnalle. Tyhjää pataa ei saa asettaa lämmönlähteen päälle eikä astian lämpötilaa saa muuttaa äkillisesti. Valurauta on erittäin herkkä suurille lämpötilaeroille.
Pata on lämmitettävä asteittain - jos lämpötila on liian korkea, valurauta muuttuu hauraaksi ja voi haljeta. Kuumaa valurautaa ei saa kaataa kylmällä vedellä. Tämä aiheuttaa lämpöshokin ja padan halkeamisen. Emme myöskään suosittele pesuaineiden käyttöä sen pesemiseen – valurauta on parasta pestä pelkällä vedellä. Hiekkaa tai suolaa voidaan lisätä, mikä auttaa poistamaan vaikeasti poistettavia likaa, ruostejälkiä tai palaneita kohtia.
Varoitus! Valurauta-astia on tarkoitettu vain ruoan valmistamiseen. Siinä ei saa säilyttää ruokia!