Viinisetti 4 VUODENAIKAA – villiruusun kanssa, on hedelmä-kukkakuivaseos ja viinihiivasekoitus ravinteineen, jonka avulla valmistat 8-10 L herkullista, aromaattista viiniä.
Jos haluat valmistaa viiniä talvella tai keväällä, kun tuoreita hedelmiä ei ole saatavilla, tai kesällä, kun et halua käyttää aikaa kausiluonteisten luonnonantimien käsittelyyn, meillä on käytännöllinen ratkaisu!
4 VUODENAIKAA – villiruusun kanssa, on viininvalmistussetti, joka sisältää huolellisesti valitun hedelmä-kukkakuivaseoksen ja viinihiivasekoituksen ravinteineen. Tästä lähtien jokainen vuodenaika on täydellinen herkullisten kotiviinien valmistamiseen.
105 g:n pakkauksessa on 100 g erityisesti valittuja kuivaseoksen ainesosia ja 5 g korkealaatuista hiivaa ravinteineen. Setti riittää valmistamaan 8-10 L aromaattista ja maultaan ihastuttavaa viiniä, joka käy jopa 17%:iin.
Setin erittäin yksinkertainen käyttö tekee siitä myös erinomaisen valinnan niille, jotka ottavat ensimmäisiä askelia kotiviininvalmistuksessa. Setin ainesosiin tarvitsee vain lisätä vettä, sokeria ja jättää käymään huoneenlämpöön.
Hyvä uutinen kärsimättömille – viinin maistelu optimaalisissa käymisolosuhteissa on mahdollista jo 5 viikon kuluttua.
Kuivaseoksen ainesosat:
villiruusun kuori, omenat, hibiskuksen kukat, aronian hedelmät, aromi.
Hiivan ja ravinteen ainesosat:
hiiva [viinihiiva S. cerevisiae, emulgointiaine: sorbitolimonostearaatti], diammoniumfosfaatti, B1-vitamiini.
Käyttöohje:
Kaada hedelmäkuivaseoksen sisältö ja 2 kg sokeria 10 L:aan vettä, jonka lämpötila on 85°C, ja sekoita 3 minuuttia, pitäen lämpötila yllä. Tämän jälkeen kaada seos käymisastiaan ja jäähdytä huoneenlämpöön. Lisää sitten pieni pussi viinihiivaa ja ravinnetta. Anna käydä viikon ajan, ja siivilöi sitten seos. Lisää 0,5 kg sokeria ja anna käydä kuukauden ajan. Viinin luonteen rikastamiseksi lisää 1 g tanniinia punaisiin tai valkoisiin viineihin (tai hauduta 2 pussia mustaa teetä).
Jos haluat saada intensiivisemmän viinin, valmista se yllä olevan ohjeen mukaisesti, mutta käytä 1,6 kg ja 8 L vettä, ja lisää viikon kuluttua 0,4 kg sokeria ja odota käymisen päättymistä.
Käymisen päättymisen voit todeta sokerimittarilla. Tarkista sokeritaso useana peräkkäisenä päivänä. Jos sokeriarvo ei laske, pidä sitä merkkinä käymisen päättymisestä. Voit aloittaa seuraavan vaiheen.
Kirkastaminen:
Anna viinin kirkastua, mieluiten viileässä paikassa. Kun katsot valoa vasten lasiin kaadettua juomaa ja näet, että viini ei ole sameaa, voit kaataa sen pois sakasta. Käytä mieluiten kätevää automaattista sifonia, joka vähentää nesteen takaisinvirtauksen ja sakan sekoittumisen riskiä (siinä on takaiskuventtiili).
Jos haluat nopeuttaa viinin kirkastumista käymisen jälkeen, käytä kaliumdisulfiittia suhteessa 0,8 g/8 L – liuota annos 50-100 ml:aan vettä, lisää sitten käymiseen ja sekoita huolellisesti. Kaliumdisulfiittiliuos on epävakaa, joten valmista se juuri ennen käyttöä. Tuotteen voimakkaan, rikkimäisen hajun vuoksi suositellaan käyttämään sitä vain hyvin tuuletetuissa tiloissa.
Vuorokauden kuluttua lisää Klarowin 2 suhteessa 1,9 g/8 L – liuota mitattu määrä Klarowin 2:ta 50 ml:aan vettä ja lisää viiniin. Sekoita huolellisesti. Tuloksen pitäisi näkyä noin viikon kuluttua, kun sakka laskeutuu pohjalle.
Suosittelemme myös kahta muuta viinisettiä 4 VUODENAIKAA: vadelman kanssa ja karpalon kanssa.
Pakkauksen mitat:
- pituus: 13 cm
- leveys: n. 4 cm
- korkeus: 22 cm