Viinisetti 4 VUODENAIKAA – karpalolla, on hedelmä-kukkakuivaus ja viinihiivaseos ravinteineen, jonka avulla valmistat 8-10 L herkullista, aromaattista viiniä.
Jos haluat tehdä viiniä talvella tai keväällä, kun tuoreita hedelmiä ei ole saatavilla, tai kesällä, kun et halua käyttää aikaa kausiluonteisten luonnonantimien käsittelyyn, meillä on käytännöllinen ratkaisu!
4 VUODENAIKAA – karpalolla, on viininvalmistussetti, joka sisältää huolellisesti valitun hedelmä-kukkakuivauksen ja viinihiivaseoksen ravinteineen. Tästä lähtien jokainen vuodenaika on täydellinen herkullisten kotitekoisten käymisten valmistamiseen.
105 g:n pakkauksessa on 100 g erityisesti valittuja kuiva-aineksia ja 5 g korkealaatuista hiivaa ravinteineen. Setti riittää valmistamaan 8-10 L aromaattista ja maultaan ihastuttavaa viiniä, joka käy jopa 17%:iin.
Setin erittäin yksinkertainen käyttö tekee siitä myös erinomaisen valinnan kotiviininvalmistuksen aloittelijoille. Setin ainesosiin tarvitsee lisätä vain vettä, sokeria ja jättää käymään huoneenlämpöön.
Hyviä uutisia kärsimättömille – viinin maistelu optimaalisissa käymisolosuhteissa on mahdollista jo 5 viikon kuluttua.
Kuivauksen ainesosat:
karpalot, hibiskuksen kukat, aronian hedelmät, omenat, seljanmarjat, mustaherukat, ruusunmarjan kuori, aronian mehukonsentraatti, aromi.
Hiivan ainesosat ravinteineen:
hiiva [viinihiiva S. cerevisiae, emulgointiaine: sorbitolimonostearaatti], diammoniumvetyfosfaatti, B1-vitamiini.
Käyttöohje:
Kaada hedelmäkuivauksen sisältö ja 2 kg sokeria 10 L:aan vettä, jonka lämpötila on 85°C, ja sekoita 3 minuuttia, pitäen lämpötila yllä. Tämän jälkeen kaada kaikki käymisastiaan ja jäähdytä huoneenlämpöön. Lisää sitten pieni pussi viinihiivaa ja ravinteita. Anna käydä viikon ajan, ja siivilöi sitten käymisneste. Lisää 0,5 kg sokeria ja anna käydä kuukauden ajan. Viinin luonteen rikastamiseksi lisää 1 g tanniinia punaisiin tai valkoisiin viineihin (tai hauduta 2 pussia mustaa teetä).
Jos haluat saada intensiivisemmän viinin, valmista se yllä olevan ohjeen mukaisesti, mutta käytä 1,6 kg ja 8 L vettä, ja lisää viikon kuluttua 0,4 kg sokeria ja odota käymisen päättymistä.
Käymisen päättymisen voit todeta sokerimittarilla. Tarkista sokeritaso useana peräkkäisenä päivänä. Jos sokeriarvo ei laske, pidä sitä merkkinä käymisen päättymisestä. Ja voit aloittaa seuraavan vaiheen.
Kirkastaminen:
Anna viinin kirkastua, mieluiten viileässä paikassa. Kun katsot valoa vasten lasiin kaadettua juomaa ja näet, että viini ei ole sameaa, voit kaataa sen pois sakasta. Käytä mieluiten kätevää automaattista sifonia, joka vähentää nesteen takaisinvirtauksen ja sakkaamisen riskiä (siinä on takaiskuventtiili).
Jos haluat nopeuttaa kirkastamista käymisen jälkeen, käytä kaliumdisulfiittia suhteessa 0,8 g/8 L – liuota annos 50-100 ml:aan vettä, lisää sitten käymiseen ja sekoita huolellisesti. Kaliumdisulfiittiliuos on epävakaa, joten valmista se juuri ennen käyttöä. Tuotteen voimakkaan, rikkimäisen hajun vuoksi suositellaan käyttämään sitä vain hyvin tuuletetuissa tiloissa.
Vuorokauden kuluttua lisää Klarowin 2 suhteessa 1,9 g/8 L – liuota mitattu määrä Klarowin 2:ta 50 ml:aan vettä ja lisää viiniin. Sekoita huolellisesti. Tuloksen pitäisi näkyä noin viikon kuluttua, kun sakka laskeutuu pohjalle.
Suosittelemme myös kahta muuta viinisettiä 4 VUODENAIKAA: villiruusulla ja vadelmalla.
Pakkauksen mitat: