Whiskey on alkoholijuoma, joka syntyy viljamäskin käymisestä ja kypsyy puisissa, pääasiassa tammitynnyreissä.
Turbo Whiskey -tislaushiiva on erityisesti koostettu seos hiivoja, ravinteita ja vitamiineja, joka on ihanteellinen viljamäskien (ohra, ruis, vehnä, maissi, riisi) nopeaan käymiseen. Näille hiivoille on ominaista korkea lämpötilansietokyky. Ne mahdollistavat 6-9 päivän aikana whiskeylle ominaisen maun ja 13-15% alkoholipitoisuuden saavuttamisen.
Tärkeät ominaisuudet:
Käyttöohje:
Levitä pussin sisältö nesteytetyn alfa-amylaasilla käsitellyn mäskin (esim. 4,5 kg viljaa, 15-18 L vettä) pinnalle, joka on jäähdytetty huoneenlämpöiseksi. 15 minuutin kuluttua sekoita huolellisesti, lisää noin 2 kg sokeria ja anna käydä 20-28°C lämpötilassa. 3-5 päivän kuluttua lisää uusi sokeriannos, noin 1-1,5 kg, ja jatka käymistä, kunnes CO2:n vapautuminen lakkaa. Aromin vahvistamiseksi lisää tammilastuja.
Ainesosat:
tislaushiiva, diammoniumfosfaatti, kaliumfosfaatti, glukoamylaasi, B1-vitamiini (tiamiinimonohydrokloridi).
Huomio:
käytä pakkaus kokonaisuudessaan yhteen mäskierään.
Pakkauksen mitat: