Alfa-amylaasi - tärkkelystä nesteyttävä entsyymi, murskatuista viljoista (esim. ruis, vehnä, maissi, riisi) ja perunoista valmistettuihin muuseihin. Toimii tehokkaasti lämpötilassa 70 - 105°C ja pH 4,5,-7,5. Parhaat tärkkelyksen hajoamisolosuhteet saavutetaan kuitenkin lämpötilassa 85-95°C ja pH 5-5,5.
Käyttöohje:
Lämmitä vesi astiassa 85-95⁰C lämpötilaan, lisää raaka-aine suhteessa: 1 kg 3-4 L vettä kohden. Sekoita huolellisesti. Lisää alfa-amylaasia 1 ml 5 kg raaka-ainetta kohden. Ennen lisäämistä liuota mitattu määrä entsyymiä pieneen määrään vettä paremman jakautumisen saavuttamiseksi muusissa. Pidä seoksen lämpötila noin 95⁰C yhden tunnin ajan, sekoittaen jatkuvasti. Tämän jälkeen anna muusin jäähtyä, kunnes se saavuttaa 30⁰C lämpötilan. Lisää pussi tislaamohiivoja, ravintoaineita ja glukoamylaasia (esim. TurboWhiskey BROWIN 403160 tai Turbo Potato 403400) ja fermentoi pakkauksen ohjeiden mukaisesti noin 3-7 päivää.
Annostus: 1 ml 5 kg raaka-ainetta kohden.
Tuottavuus: 50 kg raaka-ainetta kohden.
Huomio!
Aine ei ole tarkoitettu suoraan nautittavaksi.
Tuotteen ominainen tuoksu on tyypillinen.