Tuoretta, herkullista ja rapeaa leipää joka päivä ilman, että tarvitsee poistua kotoa? Käyttämällä ruisjuurta hiivalla - se on naurettavan helppoa. Leivo oma kotileipäsi ja ihastuta läheisiäsi! Ruisjuuren luonnollinen koostumus hiivalla ja maltaalla on tae terveellisistä leivonnaisista ilman keinotekoisia aineita ja makuparanteita. Ruisjuureen leivottu leipä on voimakkaan, kevyesti happaman makuinen, tummalla ja mehukkaalla sisuksella sekä rapealla, ruskealla kuorella — ja kaikki tämä saavutettavissa kotona vain muutamassa tunnissa! Yksi pakkaus riittää jopa 750 g leivän leipomiseen, ja sen käyttö on erittäin helppoa. Pakkaus sisältää kaksi pussia — yhdessä on juuri, toisessa erityisesti valikoidut hiivat. Tuote soveltuu sekä leivän leipomiseen uunissa että erityisessä leipäkoneessa.
Hiivapohjaiset leivonnaiset ovat runsas kuidun lähde — ne voivat siis olla osa lasten ja vanhusten ruokavaliota. Keinotekoisten ja kemiallisten lisäaineiden puuttuminen pidentää valmistetun leivän tuoreutta.
Juuren käytön edut:
- parempi leivän sulavuus,
- mieto maku,
- rapea kuori,
- kauniimpi leivän väri,
- mehukas sisus,
- pidennetty leivän tuoreus.
Resepti 750 g ruisjuurileivän leipomiseen:
Ainesosat:
350 ml lämmintä vettä,
10 g suolaa,
350 g vehnäjauhoja tyyppiä 500-750,
150 g ruisjauhoja tyyppiä 720,
1 pakkaus ruisleipäjuurta hiivalla ja maltaalla (juuri ja hiiva).
Vaihtoehtoisesti:
2 ruokalusikallista siemeniä, esim. auringonkukkaa, kurpitsaa, soijaa.
Uuni:
Valmista taikina mainituista ainesosista - kunnes saat joustavan koostumuksen, jotta taikina irtoaa astiasta. Jätä noin 1 tunniksi peitettynä lämpimään paikkaan. Vaivaa sitten taikina uudelleen (riittää lyhyt aika) ja siirrä vuokaan. Jätä uudelleen lämpimään paikkaan - kunnes taikina kaksinkertaistuu. Laita sillä välin uuniin kuumenevaan uuniin kulho vettä, jotta leivästä tulee rapea kuori ja sisus pysyy kosteana. Paista esilämmitetyssä uunissa noin 1 tunti 200°C:ssa.
Leipäkone:
Lisää leipäkoneen kulhoon mainitut ainesosat annetussa järjestyksessä ja aseta perusohjelma (BASIC), jotta saat keskiruskean kuoren. Leipä on valmis noin 3 tunnin kuluttua.
Ainesosat:
kuivattu ruisjuuri (65,2%) (jauhetut ruisvalmisteet, ohramallasuute), aktiiviset kuivatut hiivat (34,8%) (hiivat S. cerevisiae, emulgointiaine: sorbitolimonostearaatti).
Huomio!
Ei suoraan nautittavaksi.
Luonnontuote — altis muutoksille.
Allergeenitiedot: sisältää gluteenia.
Säilytä kuivassa, viileässä, varjoisassa paikassa.
Pakkauksen mitat:
pituus 12 cm
leveys n. 0,5 cm
korkeus 17 cm.