Erinomaisesti valittu sekoitus lyofilisoituja mesofiilisiä ja termofiilisiä maitohappokäymisbakteereja, joiden avulla valmistat herkullista, kotitekoista rahkaa tai piimää.
Lyofilisoitujen mesofiilisten ja termofiilisten maitohappokäymisbakteerien sekoitus on ihanteellinen aloitus ja lisä kotitekoisen rahkan tai piimän valmistukseen. Näiden valikoitujen bakteerien ansiosta fermentointiprosessi etenee nopeammin ja vakaammin, mikä mahdollistaa tasaisen koostumuksen ja maun saavuttamisen.
Resepti rahkalle:
Kaada 5 litraa matalapastöroitua (enintään 74°C) tai tuoretta maitoa kattilaan ja lämmitä 40°C:seen. Lisää noin 0,3 g (noin 1/5 teelusikallista) bakteereja, jotka on liuotettu noin 30 ml:aan viileää vettä tai maitoa. Anna seistä 24 tuntia huoneenlämmössä (tämä prosessi tuottaa piimää). Jotta saat rahkaa, lämmitä saatu hapanmaito vähitellen* 38-45°C:seen ja pidä lämpötila, kunnes hera erottuu (vähintään 30 minuuttia). Siirrä rahkajuusto harsokankaaseen valumaan ja laita jääkaappiin noin 8 tunniksi. Suosittelemme nauttimaan rahkan kerman ja ruohosipulin kera tai makeana hedelmien kanssa.
*Mitä alhaisempi lämpötila, sitä pehmeämpi rahkasi on. Tuotteen aktiivisuus: 1 U. Bakteeriviljelmien massa voi vaihdella niiden aktiivisuuden mukaan. Tuore maito - suoraan lehmän utareesta, suositellaan pastöroimaan noin 65°C:ssa 30 minuutin ajan.
Muista noudattaa tarkasti ohjeita fermentoinnin määrästä ja ajasta, sillä liian pitkä fermentointi voi johtaa maidon hajoamiseen ja epämiellyttävään hajuun.
Hyödynnä myös meidän juustolaskuriamme.
Säilyvyysaika huomioi mahdollisuuden tuotteen kuljetukseen alle 30°C lämpötilassa 7 päivän ajan.
Ainesosat: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktoosi.