Käsikorkitin

Symboli: 507013
EAN: 5908277706944

3,79 EUR

Lisää ostoskoriin

3,79 EUR/kpl.

Symboli: 507013
EAN: 5908277706944


KUVAUS

On vaikea arvioida, mikä vaihe kotitekoisten juomien valmistuksessa tuottaa enemmän iloa. Pullojen korkitus vai niiden avaaminen. Kauniin muotoiset pullot, joita koristaa arvokas korkki, tekevät jo pelkästä katselusta suuren ilon. Oletteko koskaan käyttäneet käsikorkittajaa? Sillä on monia etuja.Eri... lisää >

Lähetys: seuraavana arkipäivänä
lisätietoja »
14 PÄIVÄÄ TUOTTEIDEN PALAUTUKSEEN ilman syytä!
lisätietoja »

On vaikea arvioida, mikä vaihe kotitekoisten juomien valmistuksessa tuottaa enemmän iloa. Pullojen korkitus vai niiden avaaminen. Kauniin muotoiset pullot, joita koristaa arvokas korkki, tekevät jo pelkästä katselusta suuren ilon. Oletteko koskaan käyttäneet käsikorkittajaa? Sillä on monia etuja.


  • Erittäin kestävä - valmistettu kestävästä muovista. Älä pelkää, että se vaurioituu käytön aikana. 
  • Helppokäyttöinen - korkitus tapahtuu yksinkertaisesti, perustuen kapenevan kartiomaisen holkin ja männän käyttöön.
  • Täysi hallinta koko prosessista - tämän tyyppisissä korkittajissa mäntä työnnetään käsin tai kumivasaralla (tästä syystä tätä korkittajaryhmää kutsutaan usein "vasarakorkittajiksi").
  • Kevyt ja kätevä - laite painaa vain 56,0 g.
  • Erittäin monipuolinen - tarkoitettu käytettäväksi sylinterimäisten korkkien kanssa, joiden enimmäishalkaisija on 22 mm, ja kartiomaisten korkkien kanssa, joiden yläosan enimmäishalkaisija on fi 23.


Pullojen korkitus on erittäin tärkeä vaihe esimerkiksi kotiviinin valmistuksessa. Sen bukee ja maku eivät riipu pelkästään suoritetusta käymisestä, vaan suurelta osin myös korkkien laadusta ja tavasta, jolla pullot korkitetaan. 


KORKKIEN VALMISTELU

Luonnonkorkit (massakorkit, kiinteät korkit, kerroskorkit) ja synteettiset korkit ovat saatavilla eri muodoissa (sylinterimäiset, kartiomaiset) ja tyypeissä (esim. sieni- ja koristekorkit). Synteettiset korkit ovat heti käyttövalmiita, kun taas luonnonkorkit on valmisteltava asianmukaisesti ennen korkitusta.


  • LUONNONKORKIT KARTIOMAISET - Ne ovat tarkoitettu viinien korkitukseen, jotka on tarkoitettu nopeaan kulutukseen, eivätkä pitkäaikaiseen säilytykseen. Tämän tyyppisten korkkien kosketuspinta pullon kaulan kanssa on liian pieni, jotta viini säilyisi pitkään. Korkittajan käyttö ei ole tarpeen - korkki painetaan käsin.
  • LUONNONKORKIT SYLINTERIMÄISET (MASSAKORKIT, KIINTEÄT) - Kotona riittää, että tämän tyyppiset korkit upotetaan noin 5 minuutiksi kuumaan veteen tai asetetaan kannen alle kiehuvan veden yläpuolelle. Näin ne steriloituvat ja muuttuvat joustavammiksi, mikä helpottaa pullojen korkitusta. On muistettava, ettei korkkeja "kostuteta" liian kauan, sillä se voi aiheuttaa niiden vaurioitumisen.
  • SYNTEETTISET SYLINTERIMÄISET KORKIT - Eivät vaadi erityistä valmistelua, ne voidaan desinfioida höyryttämällä tai huuhtelemalla kaliumdisulfiitilla. Ne soveltuvat pääasiassa nuorille viineille. Tämän tyyppisten korkkien vaihtaminen on suositeltavaa kahden vuoden välein.


KORKITUSPROSESSI


  • 1. Pullojen valmistelu

Erilaisten infektioiden välttämiseksi pullot on pestävä huolellisesti ennen korkitusta pullonpesuharjalla ja astianpesuaineella, ja sitten huuhdeltava hyvin. Jos haluamme olla 100% varmoja puhtaudesta, voidaan suorittaa sterilointi keittämällä vedessä, jonka lämpötila on 80⁰C noin 10 minuuttia tai huuhtelemalla kaliumdisulfiittiliuoksella.


  • 2. Pullojen täyttäminen

Pulloja täytettäessä on kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, että viini altistuu mahdollisimman vähän ilmalle. Tämä helpottuu viiniputkella ja suppilolla. On myös muistettava jättää noin 4-5 cm tyhjää tilaa pullon kaulan alapuolelle.


  • 3. Korkitus

Kartiomaiset korkit asetetaan pullon kaulalle ja painetaan sitten käsin tai korkittajalla (valitusta mallista riippuen).

Sylinterimäiset korkit - asetetaan pulloihin asianmukaisen valmistelun jälkeen, korkittajan käyttö on välttämätöntä. Jos on korkitettava enintään 30 pulloa, riittää yksinkertaisin käsikorkittaja holkin muodossa. Suuremmalle määrälle pulloja hyödyllisimmät ovat 2-3 haaraiset korkittajat, jotka vaativat vähemmän voimaa ja samalla mahdollistavat korkituksen nopeuden lisäämisen.

Korkituksen jälkeen pullojen tulisi pysyä pystyasennossa yhden päivän ajan. Tämä mahdollistaa korkin mukautumisen pullon kaulan sisäseinään. Sitten pullot tulisi asettaa vaakasuoraan, mikä estää korkin kuivumisen (viini "huuhtelee" korkin) ja varmistaa asianmukaisen kaasunvaihdon pullon sisätilan ja ympäristön välillä. Kahden tai kolmen päivän kuluttua on tarkistettava, vuotavatko korkit. Jos vuotoa ilmenee, korkki on vaihdettava uuteen. 


  • 4. Koristelu

Pullojen korkitusprosessin kruunaa kutistekorkkien asettaminen. On olemassa useita tapoja kutistaa korkit pullon kaulalle. Tätä varten voidaan käyttää erityistä laitetta (ammattilaiskutistajaa) tai hyödyntää jotakin kotikonsteista:

upottaa pullon kaula korkin kanssa kuumaan veteen (varoitus - kiehuvan veden käyttö voi vahingoittaa korkkia!);

asettaa pullon kaula korkin kanssa höyryvirran yläpuolelle, joka tulee esimerkiksi vedenkeittimestä;

lämmittää seisovan pullon korkkia hiustenkuivaajalla kaikilta puolilta - kunnes korkki mukautuu pullon kaulaan.

Värillisen korkin käyttö parantaa pullon ulkonäköä ja suojaa korkkia, jolloin viini voi kypsyä pidempään. Kannattaa myös käyttää itseliimautuvia etikettejä pulloihin, joiden avulla voi merkitä viinin tyypin, vuosikerran ja muita hyödyllisiä tietoja.


VIININ SÄILYTYS / KYPSYTTÄMINEN

  • Viinipullot, jotka on tiiviisti korkitettu ja varustettu informatiivisella etiketillä, tulisi säilyttää kuivassa tilassa, jossa on rajoitettu valon pääsy ja lämpötila 10-15°C.
  • Parasta on, kun pullot kypsyvät erityisesti tähän tarkoitukseen tarkoitetuilla hyllyillä.
  • Jokainen viinityyppi vaatii itselleen sopivat olosuhteet. Punaviinit kypsyvät parhaiten lämpötilassa 15-18°C, valkoviinit 10-15°C ja roseeviinit 9-10°C. Kuohuviinit vaativat alhaisimman lämpötilan: 6-9°C. Viinikellarin optimaalinen ilmankosteus tulisi olla 65-80%. Liian alhainen kosteus aiheuttaa korkkien kutistumisen pulloissa ja ilman pääsyn niiden sisään. Tämä johtaa viinin maun muuttumiseen tai jopa sen pilaantumiseen. Liian suuri kosteus puolestaan uhkaa esimerkiksi homeen esiintymisellä.
  • Viinin optimaalisen lämpötilan ylläpitämisessä voi auttaa pullojen asettamistapa, joten suositellaan, että valko- ja roseeviinit asetetaan alimmaksi, sillä lattian lähellä on alhaisempi lämpötila kuin katon lähellä. Pullot tulisi asettaa niin, että viini kostuttaa korkit - näin ne turpoavat, tiivistäen samalla pullot. Säilytyksen aikana tapahtuu edelleen muutoksia, jotka muodostavat viinin kypsymisprosessin.


Käsikorkittajamme kanssa korkitus on puhdasta iloa! Kokeile jo tänään!


Huomio! Tämän tyyppinen korkittaja ei sovellu pulloille, joissa on käännetty kaula.

Pituus
5.0 cm

Leveys
5.0 cm

Korkeus
15.0 cm

Taikina
56.0 g

Halkaisija
24.0 MM

Käsikorkitin

Käsikorkitin ['kaksivartinen korkitin', ' viinikorkitin', ' pullokorkitin', ' viinikorkitin castorama', ' käsikorkitin', ' viinikorkitin leroy merlin', ' viinikorkitin allegro', ' pullokorkitin castorama', ' viinikorkitin olx', ' samppanjakorkitin', ' vasarakorkitin', ' korkittimet\r\n']
suosikit

3,79 EUR

3,79 EUR/kpl.

Lisää ostoskoriin