Pyöreä 4 litran roomalainen pata on luonnollinen astia, joka on valmistettu poltetusta savesta. Sen huokoinen rakenne mahdollistaa terveellisen ruoanlaiton vesihöyryn ympäristössä. Käyttämällä roomalaista pataa voit valmistaa ruokia ilman rasvaa, mikä on hyödyllistä terveydellemme ja ilahduttaa ruokavaliosta huolehtivia. Roomalaisesta padasta tulevat ruoat ovat niin maukkaita, että lapsetkin syövät niitä mielellään.
Roomalainen pata mahdollistaa monien vihannes-, liha- ja kalaruokien valmistamisen sekä kotitekoisten leipien ja herkullisten hiivataikinoiden paistamisen.
Roomalaisesta padasta tulevilla ruoilla on syvä maku, ne ovat erittäin mehukkaita ja aromaattisia. Paistaminen omassa liemessään säilyttää monia vitamiineja ja arvokkaita ravintoaineita.
Pata myydään kannen kanssa.
Valmistaessasi leipää roomalaisessa padassa, muista poistaa kansi viimeisten paistominuuttien ajaksi, jotta leipä on pehmeä sisältä ja sen kuori on rapea.
Jos sinulla on joskus epäilyksiä lahjan valinnassa läheisillesi, pyöreä 4 litran roomalainen pata ilahduttaa varmasti kotikokkauksen ja -leivonnan ystäviä. Se on käytännöllinen ja erittäin kaunis lahja.
Roomalainen pata on helppo käyttää ja pitää puhtaana, muista vain muutama alla oleva vinkki.
Käyttöohjeet:
- Ennen jokaista käyttöä pata tulee liottaa vedessä 10-15 minuuttia. Pata upotetaan kokonaan, mukaan lukien kansi. Sen jälkeen se tulee asettaa kylmään uuniin. Rapean ruoan saamiseksi kansi tulee poistaa 10 minuuttia ennen paiston loppua.
- Ennen leivän paistamista voitele pata voilla tai kookosöljyllä ja ripottele korppujauhoja tai jauhoja, jotta paistettu leipä on helppo irrottaa.
- Pataa ei saa asettaa suoraan kaasuliedelle tai sähköliedelle.
- Roomalainen pata ei kestä äkillisiä lämpötilan muutoksia.
- Älä kaada kylmiä nesteitä kuumaan pataan.
- Suositeltu maksimilämpötila roomalaisissa padoissa on 200°C.
- Pata on tarkoitettu käytettäväksi kaasu- ja sähköuuneissa.
Pesu ja puhdistus:
Käytön jälkeen pata tulee liottaa useita kertoja lämpimässä vedessä, sitten pestä sienellä tai pehmeällä harjalla. Raskaampia tahroja voi pestä ruokasoodalla. Ajoittain pata kannattaa keittää vedessä ja etikassa hajujen neutraloimiseksi. Pataa ei saa pestä astianpesukoneessa.
Pesun jälkeen pata tulee jättää täysin kuivumaan ja säilyttää avoimena mieluiten ilmavassa paikassa.
Astian kokonaiskapasiteetti kannen kanssa: 4 L