Roomalainen pata 4 L on loistava valinta terveyttään vaaliville. Tämä astia on valmistettu luonnollisesta savesta, jossa voimme valmistaa monenlaisia ruokia, alkaen paistetuista vihanneksista tai lihasta, herkistä kaloista ja päättyen leipään. Tällainen pata sopii sekä liharuokiin, kasvisruokiin että erilaisten keittiöiden, kuten georgialaisen tai unkarilaisen, ruokien valmistamiseen.
Saven pinnassa olevien huokosten ansiosta pata imee vettä, joka vapautuu vesihöyrynä astian kuumentuessa. Näin valmistetut ruoat säilyttävät suurimman osan vitamiineista, ovat erittäin aromaattisia ja niillä on ainutlaatuinen maku, jota et saavuta tavallisissa astioissa paistettaessa. Paistetut ruoat ovat mehukkaita, vaikka ne paistetaan ilman rasvan lisäämistä.
Roomalainen pata on helppokäyttöinen ja helppo pitää puhtaana, on vain muistettava muutama alla oleva vinkki.
Käyttöohjeet:
- Ennen jokaista käyttöä pata on liotettava vedessä 10-15 minuuttia. Pata upotetaan kokonaan, mukaan lukien kansi. Sen jälkeen se on asetettava kylmään uuniin. Rapean ruoan saamiseksi kansi on poistettava 10 minuuttia ennen paiston loppua.
- Ennen leivän paistamista voitele pata voilla tai kookosöljyllä ja ripottele korppujauhoja tai jauhoja, jotta paistettu leipä on helppo irrottaa.
- Pataa ei saa asettaa suoraan kaasuliedelle tai sähköliedelle.
- Roomalainen pata ei kestä äkillisiä lämpötilan muutoksia.
- Älä kaada kylmiä nesteitä kuumaan pataan.
- Suositeltu maksimilämpötila roomalaisissa padoissa paistamiseen on 200°C.
- Pata on tarkoitettu käytettäväksi kaasu- ja sähköuuneissa.
Pesu ja puhdistus:
Käytön jälkeen pata on liotettava useita kertoja lämpimässä vedessä, sitten pestävä sienellä tai pehmeällä harjalla. Raskaampia tahroja voi pestä ruokasoodalla. Ajoittain pata kannattaa keittää vedessä ja etikassa hajujen neutraloimiseksi. Pataa ei saa pestä astianpesukoneessa.
Pesun jälkeen pata on jätettävä täysin kuivumaan ja säilytettävä avoimena mieluiten ilmavassa paikassa.
Ulkomitat:
1. pata:
2. kansi:
Sisämitat:
1. pata:
2. kansi:
Setin mitat: