Pyöreä roomalainen pata 4 L on luonnollinen astia, joka on valmistettu poltetusta savesta. Sen huokoinen rakenne mahdollistaa terveellisen ruoanlaiton vesihöyryn ympäristössä. Käyttämällä roomalaista pataa voit valmistaa ruokia ilman rasvaa, mikä on hyödyllistä terveydellemme ja ilahduttaa dieettiä noudattavia henkilöitä. Roomalaisesta padasta valmistetut ruoat ovat niin maukkaita, että myös lapset syövät niitä mielellään.
Roomalainen pata mahdollistaa monien vihannes-, liha- ja kalaruokien valmistamisen sekä kotitekoisten leipien ja herkullisten hiivataikinoiden paistamisen.
Roomalaisesta padasta valmistetut ruoat ovat syvän makuisia, erittäin mehukkaita ja aromaattisia. Paistaminen omassa liemessään säilyttää monia vitamiineja ja arvokkaita ravintoaineita.
Pata myydään yhdessä kannen kanssa.
Valmistaessasi leipää roomalaisessa padassa, muista poistaa kansi viimeisten paistominuuttien ajaksi, jotta leipä on pehmeä sisältä ja sen kuori on rapea.
Jos sinulla on joskus epäilyksiä lahjan valinnasta läheisillesi, pyöreä roomalainen pata 4 L ilahduttaa varmasti kotikokkaamisen ja -leipomisen ystäviä. Se on käytännöllinen ja erittäin kaunis lahja.
Roomalainen pata on helppokäyttöinen ja helppo pitää puhtaana, sinun tarvitsee vain muistaa muutama alla oleva vinkki.
Käyttöohjeet:
- Ennen jokaista käyttöä pata tulee liottaa vedessä 10-15 minuuttia. Pata upotetaan kokonaan, mukaan lukien kansi. Sen jälkeen se tulee asettaa kylmään uuniin. Rapean ruoan saamiseksi kansi tulee poistaa 10 minuuttia ennen paiston loppua.
- Ennen leivän paistamista voitele pata voilla tai kookosöljyllä ja ripottele korppujauhoja tai jauhoja, jotta leivän voi helposti irrottaa.
- Pataa ei saa asettaa suoraan kaasuliedelle tai sähköliedelle.
- Roomalaista pataa ei saa altistaa äkillisille lämpötilan muutoksille.
- Kuumaan pataan ei saa kaataa kylmiä nesteitä.
- Suositeltu maksimilämpötila roomalaisissa padoissa on 200°C.
- Pata on tarkoitettu käytettäväksi kaasu- ja sähköuuneissa.
Pesu ja puhdistus:
Käytön jälkeen pata tulee liottaa useita kertoja lämpimässä vedessä, sitten pestä sienellä tai pehmeällä harjalla. Raskaampia tahroja voi poistaa ruokasoodalla. Ajoittain pata kannattaa keittää vedessä ja etikassa hajujen neutraloimiseksi. Pataa ei saa pestä astianpesukoneessa.
Pesun jälkeen pata tulee jättää täysin kuivumaan ja säilyttää avoimena mieluiten ilmavassa paikassa.
Ulkomitat:
1. pata:
2. kansi:
Sisämitat:
1. pata:
2. kansi:
Setin mitat: