Yleiskäyttöinen, jalostettu hiiva kaikentyyppisille viineille. Suositellaan erityisesti kirsikka-, hapankirsikka-, vadelma-, luumu-, aronia-, karhunvatukka-, musta-, punainen- ja valkoinen herukka-, musta viinirypäle-, mustikka- ja seljanmarjaviineille.
Bordeaux on erityisesti valikoitu viinihiivakanta Saccharomyces cerevisiae, joka on suspendoitu suojaavaan nesteeseen. Tämä hiiva takaa nopean ja vakaan käymisen erittäin laajalla lämpötila-alueella, hyvän sokerin käymisen, kestävän viinin värin ja houkuttelevan buketin. Kannattaa käyttää viineihin, jotka vaativat pitkän kypsymisajan.
Tärkeät ominaisuudet:
Käyttöohje:
Nestehiiva tulee esikasvattaa, eli valmistaa hiivaviljelmä - niin sanottu hiivaemo. Kaada 150 ml mehua tai laita 200 g hienonnettuja hedelmiä, 300 ml vettä ja lisää 2 teelusikallista sokeria 1 litran pulloon. Peitä pullo vanutulpalla ja pastöroi 30 minuuttia. Jäähdyttämisen jälkeen kaada pulloon aiemmin ravistetun hiivapussin sisältö. Jätä koko seos 1-2 vuorokaudeksi lämpötilaan 22-26°C, minkä jälkeen kaada se käymisastiaan tai viinipulloon (5-25 L).
Huomio!
Pidä kaikki hiivaviljelmän valmistusvaiheet steriileinä - kiinnitä erityistä huomiota astian puhtauteen, jossa kasvatat hiivaa.
Optimaalisen käymisprosessin varmistamiseksi on suositeltavaa lisätä ravinnetta: Kombi (401020) tai Kombi Vita (401030).
Parasta ennen: viimeinen käyttöpäivä ja eränumero sauman kohdalla. Säilytä kuivassa paikassa huoneenlämmössä. Tuote vain enologiseen käyttöön, ei suoraan nautittavaksi.
Ainesosat:
mallasuute, vesi, sitruunahappo, hiiva Saccharomyces cerevisiae, ammoniumvetyfosfaatti.
Pakkauksen mitat: