Jalot hiivat - ihanteelliset punaviineille. Suositellaan erityisesti aronia-, mustaviinimarja-, seljanmarja-, mustikka-, vadelma-, karhunvatukka- ja luumuviineille.
Malaga on erityisesti valikoitu viinihiivakanta, joka on suspendoitu suojaavaan nesteeseen. Nämä hiivat varmistavat nopean ja vakaan käymisen laajalla lämpötila-alueella, hyvän sokerien käymisen, viinin kestävän värin ja houkuttelevan buketin. Kannattaa käyttää jälkiruokaviineihin.
Tärkeät ominaisuudet:
Käyttöohje:
Nestehiivat tulee esikasvattaa, eli valmistaa hiivaviljelmä - niin sanottu hiivaemo. Kaada 150 ml mehua tai laita 200 g murskattuja hedelmiä, 300 ml vettä ja lisää 2 teelusikallista sokeria 1 litran pulloon. Peitä pullo vanutulpalla ja pastöroi 30 minuuttia. Jäähdyttämisen jälkeen kaada pulloon aiemmin ravistetun hiivapussin sisältö. Jätä koko seos 1-2 vuorokaudeksi lämpötilaan 22-26°C, minkä jälkeen kaada käymisastiaan tai viinipulloon (5-25 L).
Huomio!
Pidä kaikki hiivaviljelmän valmistusvaiheet steriileinä - kiinnitä erityistä huomiota astian puhtauteen, jossa kasvatat hiivoja.
Optimaalisen käymisprosessin varmistamiseksi on suositeltavaa lisätä ravinnetta: Kombi (401020) tai Kombi Vita (401030).
Parasta ennen: viimeinen käyttöpäivä ja eränumero sauman kohdalla. Säilytä kuivassa paikassa huoneenlämmössä. Tuote vain enologiaan, ei suoraan kulutukseen.
Ainesosat:
mallasuute, vesi, sitruunahappo, hiivat Saccharomyces cerevisiae, ammoniumvetyfosfaatti (V).
Pakkauksen mitat: