Kuivattu pektoentsyymi on entsyymivalmiste, joka helpottaa hedelmämehun saamista. Pektoentsyymin lisäys löysentää hedelmän rakennetta, mikä myöhemmissä vaiheissa edistää nesteen hyvää kirkastumista. Tämän tuotteen etuna on, että se säilyttää vakaan aktiivisuuden koko käyttökelpoisuusajan huoneenlämmössä säilytettäessä.
Tärkeät ominaisuudet:
• Paino 6 g
• 10-20 kg hedelmille
• Helpompi mehun puristus ja viinin kirkastaminen
Käyttöohje:
Murskatut hedelmät kaada pienellä määrällä vettä (1-2 L per 10 kg hedelmiä) lämpötilassa 40°C marjoille ja 80°C omenoille, päärynöille, luumuille, kvittenille. Liuota pektoentsyymi 100 ml huoneenlämpöistä vettä. Kun hedelmämassan lämpötila laskee 40°C:een, lisää liuotettu valmiste. Sekoita kaikki huolellisesti ja jätä peitettynä lämpimään paikkaan 9-15 tunniksi. Tämän jälkeen purista mehu.
Ainesosat:
sakkaroosi, pektynaasi 33,3% (maltodekstriini, poligalakturonaasi, vesi, happamuudensäätöaine: natriumsitraatti, sitruunahappo).
Mitat:
Seuraavat mitat koskevat pakkausta.