Areometri sokeripitoisuuden mittaamiseen, ilmaistuna Balling-asteina.
Sokerimittari on mittauslaite, joka on välttämätön kotitekoisten oluiden, viinien ja muiden juomien valmistuksessa. Sen avulla voit nopeasti ja helposti mitata sokeripitoisuuden tutkittavassa nesteessä.
Mittariin liitetty muovinen koeputki on kestävä ja särkymätön.
Laite on kalibroitu 20°C lämpötilassa, joten mittaus on parasta suorittaa vastaavissa olosuhteissa.
Mittauksen lukemista helpottavat värilliset, asteikolla kuvatut alueet, jotka koskevat juoman tyyppiä ja käymisvaihetta.
Käyttöohje:
Viinirypälemehun tutkiminen
Mittausta varten riittää, että asetat sokerimittarin koeputkeen ja täytät sen niin, että kelluke kelluu vapaasti koskematta koeputken pohjaan tai seiniin. Neste ei saa sisältää kiinteitä hiukkasia tai kaasukuplia. Tulos luetaan asteikolta ylämeniskin perusteella. Helpotukseksi asteikolla on merkitty eri väreillä alkuperäiset sokeripitoisuudet eri viinityypeille, joita haluamme saada:
Huomio:
Oikean käymisprosessin varmistamiseksi on tärkeää, että sokeripitoisuus ei ylitä 22 - 25°Blg ennen käymisen alkamista.
Jos pidät erittäin makeista viineistä, lisää sokeria useissa erissä, esim. 1., 5. ja 12. käymispäivänä. Viiniä voi myös makeuttaa käymisen päätyttyä.
Oluen vierteen tutkiminen
Sokeripitoisuuden mittaus oluen vierteessä suoritetaan samalla tavalla kuin viinimehussa.
Asteikolla on merkitty suositellut alkuperäiset sokeripitoisuudet vierteessä meripihkanvärisellä (8 - 10°Blg).
Oluen vierteen käyminen katsotaan päättyneeksi, kun lukema on vihreällä merkittyjen arvojen välillä (0 - 2°Blg).
Pakkaus sisältää:
Tuotteen mitat:
sokerimittari:
koeputki: