Mittari on sokerimittari, jota voit helposti käyttää siman valmistukseen kaksinkertaisena, kolminkertaisena ja nelinkertaisena. Mittari on kalibroitu Balling-asteikolla (°Blg). Suositellut sokeripitoisuudet eri simatyypeille on merkitty mittarin asteikolle väreillä.
Tämä mittari on erittäin käytännöllinen - sillä on markkinoiden laajin mittausalue, 20-50°Blg. Mittarin mukana tulee lasinen koeputki, jossa voit helposti suorittaa mittauksen.
Suositellut sokeripitoisuudet (eroteltu väreillä asteikolla) eri simatyypeille ovat:
39-47°Blg - kaksinkertainen,
28-33°Blg - kolminkertainen,
22-25°Blg - nelinkertainen.
Hyödyt sinulle:
- Ihanteellinen siman valmistus - kaksinkertaiset, kolminkertaiset ja nelinkertaiset simasi voivat nyt luottaa markkinoiden parhaaseen asiantuntijaan siman sokeripitoisuuden mittaamisessa.
- Kokeneille ja aloittelijoille harrastajille - tämän mittarin avulla saat ammattimaisia tuloksia, riippumatta kokemuksestasi siman valmistuksessa.
- Helppo lukeminen - suositellut sokeripitoisuudet simoissa on merkitty asteikolle selkeästi, sopivasti valituilla väreillä.
- Laaja mittausalue, 20-50°Blg - vertaansa vailla olevat mahdollisuudet tämän innovatiivisen mittarin laajempaan käyttöön.
- Käyttö mukavalla ja yksinkertaisella tavalla - mittarin mukana tulee lasinen koeputki, jossa voit suorittaa tarkan mittauksen 1-2 minuutissa.
Käyttöohjeet:
- Sekoita simanäyte (esim. 50 g) huolellisesti sopivaan määrään vettä: kaksinkertaista varten lisää vettä suhteessa 1:1, kolminkertaista varten yhdistä 2 osaa vettä 1 osaan simaa, ja nelinkertaista varten lisää 3 osaa vettä 1 osaan simaa.
- Ratkaisun tulisi olla 20°C. Täytä mittausputki 2/3 korkeuteen. Nesteessä ei saa olla kiinteitä hiukkasia tai kaasukuplia.
- Aseta mittari varovasti nesteeseen koeputkessa. Pidä se täysin pystysuorassa. Kellukkeen tulisi kellua vapaasti nesteessä, koskematta putken pohjaa tai reunoja.
- Lue tulos 1-2 minuutin kuluttua alameniskin mukaan.
PS. Mittaamalla siman sokeripitoisuuden, on myös mahdollista laskea valmiin siman potentiaalinen alkoholipitoisuus (12-18%).