Suolamittari on korvaamaton laite elintarvikkeiden jalostuksessa, lihatuotteissa ja juuston valmistuksessa! Sinun on pakko olla se keittiössäsi! Yksinkertainen laite, joka koostuu kapeasta muovisesta mittalasista ja lasisesta kellukkeesta, mahdollistaa suolapitoisuuden mittaamisen kaikissa liuoksissa. Suolamittari toimii erinomaisesti paitsi juustojen suolaliemien valvonnassa, myös vihannesten (esim. kurkkujen), kalojen ja lihan peklausten valmistuksessa. Käyttämällä suolamittaria sinun ei enää tarvitse pelätä liian suolaisia ruokia ja säilykkeitä! Suolapitoisuuden mittaaminen suolaliemessä suolamittarin avulla on erittäin helppoa. Kaada vain tutkittava suolaliuos mittalasiin (määrä, joka mahdollistaa kellukkeen vapaan upottamisen), ja lue sitten tulos. Kun areometri on asetettu mittalasiin, tulos luetaan suoraan värikkäästä, selkeästä asteikosta liuoksen pitoisuutena ([g] suolaa 1 [L] vettä kohden). Huomio! Suolamittari on kalibroitu 20°C lämpötilassa, joten tutkittavan nesteen tulisi olla juuri tässä lämpötilassa.
Kurkkuliuos
suolan lisäys / 1 L vettä vähäsuolainen hapankurkku 15 - 20 g 20 - 30 g
Kalan peklausliuos
suolan lisäys / 1 L vettä kalan massa peklaus aika 30 - 40 g enintään 1 kg8 - 24 h40 - 50 g enintään 2 kg 8 - 24 h 50 - 60 g enintään 3 kg 8 - 24 h
Lihan peklausliuos
suolan lisäys / 1 L vettä peklaus aika 60 - 100 g 14 päivää100 - 150 g 7 - 10 päivää
Juuston suolaliuos
suolan lisäys / 1 L vettä juustotyyppi enintään 1 kg suolausaika130 - 150 g :valkoinen yrteillä 8 h 90 - 120 g ; koryciński-tyyppinen 4 h130 - 170 g; feta-tyyppinen 2 -5 päivää.
Tuotteen mitat:
- suolamittari:
korkeus 20,5 cm
∅ 1,8 cm
- koeputki:
korkeus 24,5
∅ ulk. 2,2 cm
∅ sis. 1,9 cm.