Refraktometri, joka on omistettu olutvierteen sokeripitoisuuden mittaamiseen, ilmaistuna Brix-asteina (% Brix) sekä vierteen ominaispainon SG (Specific Gravity) määrittämiseen.
Lue käyttöohjeet ennen käyttöä - ja noudata annettuja suosituksia tarkennuksen säätämisestä, laitteen kalibroinnista, näytteen tutkimisesta, prisman ja levyn puhdistamisesta.
Jos valmistat kotitekoisia oluita ja haluat tietää vierteen sokeripitoisuuden, refraktometri mahdollistaa sen mittaamisen nopeasti ja helposti. Tämä mittari auttaa sinua myös määrittämään, mikä on olutvierteen ominaispaino - alueella 1.000-1.130 SG (Specific Gravity). SG on ns. suhteellinen tiheys, eli parametri, joka tässä tapauksessa määrittää tutkitun vierteen tiheyden suhteen vertailuaineen (veden) tiheyteen.
Laitteen rakenne, jossa käytetään ATC:tä eli automaattista lämpötilakompensaatiota, takaa tarkkojen tulosten saamisen. Laitteen lukemat perustuvat valon taittumiskertoimen tutkimiseen (yksinkertaisesti sanottuna - valon taittumissuunnan muutokseen, kun näyte otetaan refraktometrin prismaan.)
Mittausten alue:
Tarkkuus: +/- 1% Brix
Automaattinen lämpötilakompensaatio (ATC): 10°C ~ 30°C (50°F ~ 86°F)
Pakkaus sisältää:
Refraktometrin osat: läpinäkyvä levy, prisma, kalibrointiruuvi, kumikahva, tarkennuksen säätörengas, okulaari