Herkullista inkivääriolutta, jonka teet itse!
Tämän Coopersin tiivisteen avulla valmistat helposti noin 10 L perinteistä australialaista inkivääriolutta, jossa on intensiivinen, hieman pikantti maku ja kaunis, pitkään säilyvä valkoinen vaahto.
Coopers-merkin setti sisältää:
DIY-tyyppinen tuote.
Alkoholillisen oluen valmistusohje:
Liuota pussin sisältö käymisastiaan 1 L kuumaa (ei kiehuvaa) vettä. Lisää sitten 0,5 kg raffinoimatonta sokeria ja sekoita huolellisesti. Lisää kylmää vettä, kunnes tilavuus on 10 L, lisää oluthiiva, sekoita uudelleen ja sulje käymisastia.
Anna käydä 21-27°C:ssa noin 6-10 päivää suorasta auringonvalosta suojatussa paikassa. Tämän jälkeen tarkista vierteen tiheys – jos se on noin 1-2⁰Blg, olut voidaan pullottaa lisäämällä 4 g sokeria jokaista 0,5 litraa kohti.
Säilytä kapseloidut pullot muutaman päivän ajan huoneenlämmössä, siirrä sitten viileämpään paikkaan (max. 18°C) vähintään 2-3 viikoksi. Ennen tarjoilua olut kannattaa jäähdyttää hyvin.
Inkiväärioluen ystävät, jotka suosivat alkoholitonta, voivat valmistaa Coopers Ginger Beerin alkoholittoman version – aromaattisen ja kevyesti kuplivan.
Alkoholittoman oluen valmistusohje:
Liuota pussin sisältö 1 L kuumaan (ei kiehuvaan) veteen, täydennä sitten kylmällä vedellä 10 L:aan ja sekoita huolellisesti. Lisää seuraavaksi oluthiiva, sekoita uudelleen, sulje käymisastia ja anna seistä 2-3 tuntia.
Tämän ajan kuluttua pullota lisäämällä 4 g sokeria jokaista 0,5 L kohti. Säilytä kapseloidut pullot noin 18°C:ssa.
Muutaman päivän kuluttua saat luonnollisen inkiväärijuoman, jossa on runsas aromi ja miellyttävä raikkaus.
Suunnitteletko juhlia? 10 L kotitekoista inkivääriolutta takaa upeat elämykset!