Jalot hiivat - ihanteelliset valkoviineille. Suositellaan erityisesti karviaismarjoista, päärynöistä, aprikooseista, mansikoista, viljoista, orapihlajasta, omenoista, ruusunmarjoista, valkoisista viinirypäleistä, raparperista, luumuista, valkoherukoista valmistetuille viineille.
Tokay on erityisesti valikoitu viinihiivakanta, joka on suspendoitu suojaavaan nesteeseen. Nämä hiivat varmistavat nopean ja vakaan käymisen laajalla lämpötila-alueella, hyvän sokerien käymisen, viinin kestävän värin ja houkuttelevan, hunajaisen buketin.
Tärkeät ominaisuudet:
Käyttöohje:
Nestehiivat tulee esikasvattaa, eli valmistaa hiivaviljelmä - niin sanottu hiivaemo. Kaada 150 ml mehua tai laita 200 g hienonnettuja hedelmiä, 300 ml vettä ja lisää 2 teelusikallista sokeria 1 litran pulloon. Peitä pullo vanutulpalla ja pastöroi 30 minuuttia. Jäähdyttämisen jälkeen kaada pulloon aiemmin ravistetun hiivapussin sisältö. Jätä koko seos 1-2 vuorokaudeksi lämpötilaan 22-26°C, minkä jälkeen kaada se käymisastiaan tai viinipulloon (5-25 L).
Huomio!
Pidä kaikissa hiivaviljelmän valmistusvaiheissa steriilit olosuhteet - kiinnitä erityistä huomiota astian puhtauteen, jossa kasvatat hiivoja.
Optimaalisen käymisprosessin varmistamiseksi on suositeltavaa lisätä ravinnetta: Kombi (401020) tai Kombi Vita (401030).
Parasta ennen: viimeinen käyttöpäivä ja eränumero sauman kohdalla. Säilytä kuivassa paikassa huoneenlämmössä. Tuote vain enologiaan, ei suoraan kulutukseen.
Ainesosat:
mallasuute, vesi, sitruunahappo, Saccharomyces cerevisiae -hiivat, ammoniumvetyfosfaatti.
Pakkauksen mitat: