Tammilastut - pienet puunpalaset, jotka lisättyinä alkoholeihin antavat niille ainutlaatuisen maun ja aromin. Parhaimmat viskit tai bourbonit ovat niitä, jotka ovat pitkään kypsyneet tammitynnyreissä. Valmistaessasi kotitekoisia juomia, saavutat samanlaisen aromatisointivaikutuksen huomattavasti edullisemmin ja nopeammin käyttämällä tammilastuja.
Korkealaatuisten tammilastujen käyttö on paras vaihtoehto tammitynnyrien käytölle. Lastujen avulla annat juomille sekä jalon aromin että värin. Tämä on huomattavasti yksinkertaisempi ja edullisempi tapa kypsyttää juomia kuin perinteinen kypsytys tynnyreissä. Viski tai tammi juomasi viittaa klassikkoon ja tarjoaa erinomaisia kokemuksia maistelun aikana.
Ominaisuudet:
Raaka-aine: amerikkalainen tammilajike
Tyyppi: voimakkaasti paahdettu
Annostus: 2-6 g/1 L
Käyttöohje:
Lisää tammilastut valittuun juomaan annoksella 2-6 g per 1 L
alkoholia 3-6 viikon ajaksi. Lastujen ja alkoholin kontaktiajan kannattaa
valita yksilöllisesti maistelun perusteella.
Kun juoman aromin voimakkuus on mielestäsi sopiva, poista tammilastut ja nauti jalosta mausta.
Voit myös ensin liottaa tammilastuja 70% alkoholissa muutaman päivän ajan ja sitten annostella näin saadun esanssin valittuun juomaan oman maun mukaan.
Vinkki: Käyttämällä pienempää annosta ja pidentämällä maseraatioaikaa saat syvemmän maun ja aromin. Juoma tunkeutuu puun syvempiin rakenteisiin, mikä johtaa rikkaampiin makuelämyksiin kuin lyhyemmällä maseraatiolla saavutetut.
Nettopaino: 50 g