Tammilastut – pienet puunpalaset, jotka lisättynä alkoholeihin antavat niille ainutlaatuisen maun ja aromin. Parhaat viskit tai bourbonit ovat niitä, jotka ovat kypsyneet pitkään tammitynnyreissä. Valmistaessasi kotitekoisia juomia, saavutat samanlaisen aromatisointivaikutuksen huomattavasti edullisemmin ja nopeammin käyttämällä tammilastuja.
Korkealaatuisten tammilastujen käyttö on paras vaihtoehto tammitynnyrien käytölle. Lastujen avulla annat juomille sekä jalon aromin että värin. Tämä on huomattavasti yksinkertaisempi ja edullisempi tapa kypsyttää juomia kuin perinteinen tynnyrikypsytys. Viski tai tammijuomasi viittaa klassikkoon ja tarjoaa erinomaisia kokemuksia maistelun aikana.
Ominaisuudet:
Raaka-aine: amerikkalainen tammilajike
Tyyppi: voimakkaasti paahdettu
Annostus: 2-6 g/1 L
Käyttöohje:
Lisää tammilastut valittuun juomaan annoksella 2-6 g per 1 L alkoholia 3-6 viikon ajaksi. Lastujen ja alkoholin kontaktiajan kannattaa valita yksilöllisesti maistelun perusteella.
Kun juoman aromin voimakkuus on mielestäsi sopiva, poista tammilastut ja nauti jalosta mausta.
Voit myös kaataa tammilastut ensin 70% alkoholilla, jättää uuttumaan muutamaksi päiväksi ja sitten annostella näin saadun esanssin valittuun juomaan oman maun mukaan.
Vinkki: Käyttämällä pienempää annosta ja pidentämällä maseraatioaikaa saat syvemmän maun ja aromin. Juoma tunkeutuu syvemmälle puun rakenteisiin, mikä johtaa rikkaampiin makuelämyksiin kuin lyhyemmällä maseraatiolla saavutettavat.
Nettopaino: 500 g