Aidoista bourbon-tynnyreistä saadut tammilastut ovat ainutlaatuinen tapa antaa kotitekoisille juomille syvä, tynnyrimäinen luonne. Niiden avulla saat lyhyessä ajassa intensiivisen vaniljan ja savun aromin, jotka kehittyvät luonnollisesti bourbonin kypsyttämiseen käytetyissä tammitynnyreissä.
Lastut ovat ihanteellisia viskille, bourboneille, brandylle ja miedommille alkoholijuomille.
Luonnolliset tammilastut rikastuttavat alkoholin makua, antaen sille voimakkaita vaniljan vivahteita ja savuisen sävyn.
Ominaisuudet ja edut:
Korkealaatuisten tammilastujen käyttö on paras vaihtoehto tammitynnyrien käytölle. Lastujen avulla annat juomille sekä jalon aromin että värin. Tämä on huomattavasti yksinkertaisempi ja edullisempi tapa kypsyttää juomia kuin perinteinen tynnyrikypsytys. Viski tai tammijuomasi viittaa klassikoihin ja tarjoaa erinomaisia elämyksiä maistelun aikana.
Ominaisuudet:
Raaka-aine: amerikkalainen valkotammi
Tyyppi: voimakkaasti paahdettu
Annostus: 2-6 g/1 L
Käyttöohje:
Lisää tammilastut valittuun juomaan annoksella 2-6 g per 1 L alkoholia 3-6 viikon ajaksi. Lastujen ja alkoholin kontaktiajan kannattaa valita yksilöllisesti maistelun perusteella. Kun juoman aromin voimakkuus on mielestäsi sopiva, poista tammilastut ja nauti jalosta mausta.
Voit myös ensin liottaa tammilastuja 70% alkoholissa muutaman päivän ajan ja sitten annostella näin saadun esanssin valittuun juomaan oman maun mukaan.
Vinkki: Käyttämällä pienempää annosta ja pidentämällä maseraatioaikaa saat syvemmän maun ja aromin. Juoma tunkeutuu syvemmälle puun rakenteisiin, mikä johtaa rikkaampiin makuelämyksiin kuin lyhyemmällä maseraatiolla saavutettavat.
Nettopaino: 50 g