Viinimittari lämpömittarilla särkymättömässä koeputkessa

Symboli: 405562
EAN: 5908277716899

2,02 EUR

1,85 EUR

Lisää ostoskoriin

Alin hinta viimeisten 30 päivän ajalta: 1,85 EUR

1,85 EUR/kpl.

Symboli: 405562
EAN: 5908277716899


KUVAUS

Sokerin mittaamiseen ja potentiaalisen alkoholipitoisuuden määrittämiseen -areometri, joka on hyödyllinen viinin ja oluen valmistuksessa, alue:0 - 30°Blg.Särkymätön, kätevä koeputki -muovista valmistettu sylinteri nesteelle, siinä on kätevä tasainen pohja eikä se koskaan mene rikki, mikä on etu lasi... lisää >

Lähetys: seuraavana arkipäivänä
lisätietoja »
14 PÄIVÄÄ TUOTTEIDEN PALAUTUKSEEN ilman syytä!
lisätietoja »

  • Sokerin mittaamiseen ja potentiaalisen alkoholipitoisuuden määrittämiseen - areometri, joka on hyödyllinen viinin ja oluen valmistuksessa, alue: 0 - 30°Blg.
  • Särkymätön, kätevä koeputki - muovista valmistettu sylinteri nesteelle, siinä on kätevä tasainen pohja eikä se koskaan mene rikki, mikä on etu lasisiin vastaaviin verrattuna.
  • Suositeltujen pitoisuuksien alueet merkitty väreillä - areometrin asteikolla on merkitty väreillä sokeripitoisuuden alueet, jotka ovat sopivia viinin ja oluen käymisen eri vaiheille.
  • Mittausputki sulkimella - putkeen on lisätty suljin, joka estää areometrin liukumisen ulos siirron tai säilytyksen aikana.
  • Helppo mittaus - laite on erittäin helppokäyttöinen. Mittaus suoritetaan suoraan lukemalla tulos molemmilta asteikoilta.
  • Termometri areometrin sisällä - käytännössä suoran kosketuksen ansiosta areometrin seinämään (kapillaarin pää) se mittaa nesteen lämpötilan ilman vääristymiä.

Viinimittari termometrillä on välttämätön laite viinin tai oluen sokeripitoisuuden nopeaan ja tarkkaan määrittämiseen. Viinimittari on areometri, joka on kalibroitu Balling-asteikolla (°Blg) - 1°Blg vastaa noin 10 g sokeria 1 litrassa mehua (mäski). Kahden asteikon ansiosta voit myös suunnitella viinin vahvuuden sen avulla. 

Mittausputki, jossa mittaus suoritetaan, on valmistettu muovista, joten se on särkymätön toisin kuin lasiset vastaavat.

 Helpotukseksi asteikolla on merkitty eri väreillä suositellut alku- ja loppusokeripitoisuudet mäskissä ja olutvierteessä - näin et tarvitse lisälaskelmia tai taulukoita:

- viininpunainen alue (22 - 25°Blg) - alkuperäinen pitoisuus, jälkiruokaviini (makea)

- keltainen alue (15 - 22°Blg) - alkuperäinen pitoisuus, pöytäviini (kuiva)

- meripihkanvärinen alue (9 - 11°Blg) - alkuperäinen pitoisuus, olut

- vihreä alue (0 - 2°Blg) - lopullinen pitoisuus, olut

- punainen alue (-2 - 0°Blg) - lopullinen pitoisuus, viini


Viinimittarin käyttö on erittäin helppoa. Aseta areometri putkeen ja täytä se sellaisella määrällä nestettä, että kelluke kelluu vapaasti. Tulos luetaan asteikolta ylämeniskin perusteella.

Koska laitteet on kalibroitu 20°C lämpötilassa, suositellaan lukemista samassa lämpötilassa, mikä helpottuu viinimittariin sijoitetun termometrin ansiosta. Koska nesteen pitoisuus muuttuu (molekyylit laajenevat ja supistuvat) lämpötilan vaikutuksesta, juuri 20°C:ssa tehty mittaus on luotettavin ja tarkin.

Sokeripitoisuuden mittaaminen:

Mittauksen suorittamiseksi aseta areometri putkeen ja kaada siihen neste, joka on vapaa kiinteistä hiukkasista ja kaasukuplista. Nesteen määrän tulisi olla sellainen, että putkeen asetettu kelluke kelluu vapaasti eikä kosketa säiliön seinämiä.

Sokeripitoisuuden arvo osoitetaan ylämeniskin lukemalla. Katso ohjeet.

Mittauksen jälkeen kaada neste pois, älä nauti sitä.

Viinin vahvuuden suunnittelu:

1°Blg vastaa noin 10 g sokeria 1 litrassa mäskiä. 1 kg sokerin lisäys lisää mäskin tilavuutta 0,6 litralla. Ennen käymisen aloittamista sokeripitoisuuden mäskissä ei tulisi ylittää 22°Blg. Oletetaan, että mittarin asteikon lukema oli 16°Blg, tällaisella sokeripitoisuudella mäskistä saadaan noin 7,3% vahvuista viiniä. Jos haluat saada 13% alkoholia sisältävää viiniä, mäskin tulisi sisältää 260 grammaa sokeria litraa kohden. Tarvittava lisäys on 260 - 160 = 100 g/L. Jotta sokeripitoisuus mäskissä ei ylittäisi 22°Blg, tarvittava määrä sokeria tulisi lisätä kolmessa tasaisessa erässä: ensimmäinen ennen käymisen aloittamista, toinen ja kolmas esimerkiksi käymisen 7. ja 12. päivänä.

Olutvierteen tutkiminen:

Sokeripitoisuuden mittaus olutvierteessä suoritetaan samalla tavalla kuin viinin valmistuksessa.

Pakkaus sisältää:

- muovinen putki

- putken korkki

- areometri termometrillä

Alue: 0 - 30°Blg

Pituus
2.2 cm

Leveys
2.2 cm

Korkeus
25.4 cm

Taikina
60.0 g

Viinimittari lämpömittarilla särkymättömässä koeputkessa

Viinimittari lämpömittarilla särkymättömässä koeputkessa ['sokerimittari', ' viinille', ' oluelle', ' sokeripitoisuuden mittauslaite', ' ballingometri', ' areometri', ' potentiaalinen alkoholipitoisuus', '']
suosikit

2,02 EUR

1,85 EUR

1,85 EUR/kpl.

Alin hinta viimeisten 30 päivän ajalta: 1,85 EUR

Lisää ostoskoriin