Kaliumsalpeteri lihan pekelöintiin, 20 g

Symboli: 410010
EAN: 5904816914948

1,24 EUR

Lisää ostoskoriin

62,00 EUR/kg

Symboli: 410010
EAN: 5904816914948


KUVAUS

Valmistatko kotitekoista lihaa? Niiden maku, ulkonäkö ja kestävyys varmistetaan käyttämällä kaliumnitraattia.Hyödyllinen kotitekoisten tuotteiden valmistuksessa - salpietari on keittosuolan ohella peruslisäaine lihan suolaamisessaMuokkaa lihan makua ja aromia -suolaaminen vaikuttaa jalostavasti, ant... lisää >

Lähetys: seuraavana arkipäivänä
lisätietoja »
14 PÄIVÄÄ TUOTTEIDEN PALAUTUKSEEN ilman syytä!
lisätietoja »

Valmistatko kotitekoista lihaa? Niiden maku, ulkonäkö ja kestävyys varmistetaan käyttämällä kaliumnitraattia.


  • Hyödyllinen kotitekoisten tuotteiden valmistuksessa - salpietari on keittosuolan ohella peruslisäaine lihan suolaamisessa
  • Muokkaa lihan makua ja aromia - suolaaminen vaikuttaa jalostavasti, antaen erityisen maun ja tuoksun.
  • Säilyttää lihan vaaleanpunaisen värin - vaikuttaa lihan oikean värin parempaan säilymiseen.
  • Pidempi kotitekoisten tuotteiden kestävyys - salpietarilla on säilyttävä vaikutus - voit siis nauttia pidempään suosikkilihasi ja -ruokiesi mausta!
  • Turvallinen ja terveellinen säilöntä - salpietarin voimakas bakteriostaattinen vaikutus suojaa kotitekoisia tuotteita bakteerien, erityisesti Clostridium botulinumin, eli botuliinibakteerien, kasvulta.


Kaliumnitraatti - kaikenlaisen lihan suolaamiseen. Kaliumnitraatti on kaliuminitraatti (KNO₃) - väritön, kiteinen suola (E 252), jota käytetään lihan suolaamiseen perinteisin menetelmin. Kaliumnitraatti on keittosuolan ohella yksi tärkeimmistä lisäaineista, joita käytetään lihan suolaamisessa, mikä takaa paitsi säilyvyyden pidentämisen myös lihan vaaleanpunaisen värin säilymisen. Miten se on mahdollista?

Suolaamisen ensimmäisessä vaiheessa (heti salpietarin, keittosuolan ja mausteiden lisäämisen jälkeen) salpietarista peräisin olevat nitraatti-ionit pelkistyvät lihan luonnollisten entsyymien vaikutuksesta nitriiteiksi (määrässä, joka ei ylitä myoglobiinin pitoisuutta).

Toisessa vaiheessa nitriitti-ionit reagoivat myoglobiinin kanssa, proteiinin, joka vastaa lihan vaaleanpunaisesta (mutta epävakaasta) väristä. Reaktion tuote on nitrosomyoglobiini, jolla on pysyvä, vaaleanpunainen väri.


Kaliumnitraatti - miksi se kannattaa?

Kaliumnitraatin käyttö kotitekoisten makkaroiden valmistuksessa takaa:

  • lihan vaaleanpunaisen värin säilymisen (pelkkä keittosuola muuttaa lihan luonnollisen värin beige-harmaaksi)
  • lihan herkullisen maun korostamisen,
  • voimakkaan bakteriostaattisen vaikutuksen - erityisesti botuliinibakteerien osalta,
  • pidemmän tuoreuden - salpietarilla suolattu liha ei osoita taipumusta peittyä limaisella kalvolla (ei "limastu")


Kypsytetyt fileet – Resepti 1 kg:lle

Suolaliuoksen ainekset:

  • 1 L kylmää vettä,
  • 0,2 g kypsytettyjen makkaroiden bakteerikantoja,
  • 1,5 g kaliumnitraattia,
  • 4 g sokeria,
  • 90 g suolaa


Valmistus:

Puhdista fileet, laita ne suolaliuokseen ja jätä huoneenlämpöön 24 tunniksi. Siirrä sitten jääkaappiin 5 päiväksi. Ota pois, kuivaa ja ripottele yrttiseoksella (karhunlaukka, savustettu paprika, meirami, timjami). Kuivaa huoneenlämmössä 2-3 päivää. Jos haluat, savusta kylmällä savulla 8 tuntia ja kypsytä sitten alle 20°C lämpötilassa 4 päivää. Kun fileet ovat menettäneet noin 30% painostaan, pakkaa ne tyhjiöön ja jätä vähintään kuukaudeksi.


Ainesosat: kaliumintraatti, paakkuuntumisenestoaine: magnesiumhydroksikarbonaatti.


Huomio!

  • Säilytä kuivassa paikassa.
  • Tuote ei sovellu suoraan kulutukseen.
  • Parasta ennen: viimeinen käyttöpäivä ja eränumero pakkauksessa.


Pakkauksen mitat:

  • pituus 7,5 cm
  • leveys n. 0,5 cm
  • korkeus 10,8 cm.

Taikina
20.0 g

Käyttö
yleiskäyttöinen lihoille

Suolan kanssa
ei

Kaliumsalpeteri lihan pekelöintiin, 20 g

Kaliumsalpeteri lihan pekelöintiin, 20 g ['pekelöinti', ' lihan säilöntä', ' naudanlihalle', ' sianlihalle', ' vasikanlihalle', ' lihan säilyvyyden pidentäminen', ' kinkun pekelöinti']
suosikit

1,24 EUR

62,00 EUR/kg

Lisää ostoskoriin