Korkealaatuinen tislaushiivaseos, joka sisältää Rhizopus oryzae -kannan ja entsyymejä.
Turbo Koji -hiivat - aktiiviset kuivatut tislaushiivat alkuperäisellä aasialaisella Rhizopus oryzae -kannalla ja entsyymeillä - mahdollistavat tärkkelyspohjaisten käymisten, kuten jauhojen, murskattujen viljojen (riisi, maissi, vehnä jne.) käymisen ilman kuumamäskäystä.
Seoksen sisältämät entsyymit hajottavat tärkkelyksen 30°C lämpötilassa fermentoituviksi yksinkertaisiksi sokereiksi, jotka hiivat muuttavat alkoholiksi. Yhtä helppoa kuin sokerikäyminen. Seos ei vaadi ravinteiden lisäämistä. Käymisaika noin 3 viikkoa.
Käyttöohje:
Kaada 15 L vettä, jonka lämpötila on 45°C, käymisastiaan, lisää 7 kg jauhoja tai 7 kg murskattua *viljaa (maissi, vehnä, ohra, ruis, riisi jne.) ja sekoita huolellisesti.
Viljojen kohdalla on suositeltavaa kaataa niiden päälle kiehuvaa vettä.
Täydennä käymisastia vedellä 25 L:aan. Jos koko seoksen lämpötila on 30-35°C, ripottele pussin sisältö käymisen pinnalle. Sekoita 15 minuutin kuluttua. Jätä käymään 25-38°C lämpötilassa noin 15 päiväksi.
Vinkki:
Mitä hienommaksi raaka-aine on murskattu, sitä helpommin entsyymit pääsevät käsiksi viljan tärkkelykseen ja hajottavat sen hiivojen fermentoitaviksi yksinkertaisiksi sokereiksi.
*Käyttöohje perunoille:
Leikkaa 4 kg pestyjä perunoita pieniksi paloiksi ja kaada niiden päälle 6 L kiehuvaa vettä ei-toivottujen mikro-organismien poistamiseksi (pidä koko seos, kunnes veden lämpötila on noin 45°C).
Kaada toiseen astiaan 3 L vesijohtovettä (20 - 25°C) ja sekoita siihen 3 kg perunatärkkelystä.
Kaada 30 L astiaan, jossa käymisprosessi suoritetaan, 6 L kiehuvaa vettä ja lisää aiemmin hydratoitu tärkkelys, sekoittaen jatkuvasti, kunnes muodostuu liisteriä.
Kaada 1-2 L vettä pois astiaan, jossa on keitetyt perunat (älä heitä sitä pois!).
Soseuta perunat ja siirrä sitten käsitelty raaka-aine käymisastiaan liisteröidyn tärkkelyksen kanssa.
Huuhtele sekoitukseen käytetty astia aiemmin kaadetulla vedellä ja kaada se käymiseen. Sekoita koko seos. Kun käymisen lämpötila saavuttaa 30 - 35°C, ripottele koko KOJI-pussin sisältö käymisen pinnalle ja jätä peitettynä 15 minuutiksi hydratoitumaan.
Tämän jälkeen sekoita koko käymisastia huolellisesti ja sulje sitten kansi tiiviisti ja aseta siihen vesilukko.
Jätä koko seos käymään 25 - 38°C lämpötilassa noin 15 päiväksi pimeään paikkaan.
Vinkki:
Käymisprosessi suoritetaan alhaisessa lämpötilassa, joten muista, että kaikki käymisen valmisteluun käytetyt astiat ja välineet on desinfioitava huolellisesti!
Huomio: Käymiset vaahtoavat!
Käymisen ensimmäisinä päivinä suosittelemme sekoittamaan käymistä päivittäin, koska raaka-aine laskeutuu pohjalle.
Ainesosat: glukoamylaasi, tislaushiivat, sienet Rhizopus oryzae 20%, alfa-amylaasi
Käytä pakkaus kokonaisuudessaan yhteen käymiseen.