TUOTE EI SAATAVILLA
Savinen roomalainen pata 2,5 L kannella on erinomainen vaihtoehto suositulle, tavanomaiselle leipävuoalle. Pata on valmistettu luonnonmateriaalista - savesta. Tämän ansiosta paistamisen aikana ruoat eivät vaadi rasvan lisäämistä, ovat helposti sulavia ja säilyttävät paljon enemmän ravintoarvoja.
Roomalainen pata on monikäyttöinen astia, jossa voi valmistaa käytännössä kaikki ruoat. Muotonsa ansiosta se sopii erityisesti leipien, myös gluteenittomien, kakkujen ja pateiden, myös vegaanisten, kuten kikherne- tai linssipateiden, valmistukseen.
Jos haluat, että ruoka tai leipä on rapeaa, poista kannen astian päältä paistamisen lopussa.
Voit menestyksekkäästi paistaa padassa liha-, kala- ja kasvisruokia. Pitkänomainen roomalainen pata 2,5 L mahdollistaa ruoan muodon ja sopivan kosteuden helpon säilyttämisen.
Roomalaisen padan huokoinen rakenne vapauttaa vettä paistamisen aikana, joten uunissa ruoka paistuu myös höyryssä. Tämän ansiosta roomalaisessa padassa valmistettu ruoka on ulkopuolelta rapeaa ja sisältä sopivan kosteaa.
Käyttöohjeet:
- Ennen jokaista käyttöä pata tulee liottaa vedessä 10-15 minuuttia. Pata upotetaan kokonaan, mukaan lukien kansi. Sen jälkeen se tulee asettaa kylmään uuniin. Rapean ruoan saamiseksi, 10 minuuttia ennen paistamisen loppua, padan kansi tulee poistaa.
- Ennen leivän paistamista voitele pata voilla tai kookosöljyllä ja ripottele korppujauhoilla tai jauhoilla, jotta paistettu leipä on helppo irrottaa.
- Pataa ei tule asettaa suoraan kaasuliedelle tai sähköliedelle.
- Roomalaista pataa ei saa altistaa äkillisille lämpötilan muutoksille.
- Kuumaan pataan ei saa kaataa kylmiä nesteitä.
- Suositeltu maksimilämpötila roomalaisissa padoissa on 200°C.
- Pata on tarkoitettu käytettäväksi kaasu- ja sähköuuneissa.
Pesu ja puhdistus:
Käytön jälkeen pata tulee liottaa useita kertoja lämpimässä vedessä, sitten pestä sienellä tai pehmeällä harjalla. Raskaampia tahroja voi poistaa käyttämällä ruokasoodaa. Ajoittain pata kannattaa keittää vedessä ja etikassa hajujen neutraloimiseksi. Pataa ei tule pestä astianpesukoneessa.
Pesun jälkeen pata tulee jättää täysin kuivumaan ja säilyttää avoimena mieluiten ilmavassa paikassa.
Ulkomitat:
1. pata:
2. kansi:
Sisämitat:
1. pata:
2. kansi:
Setin mitat: