Moderni, sähköinen dragON-savustin dragON Jet 1 -savugeneraattorilla ja tarvikkeilla on monipuolinen, korkealaatuinen setti, joka takaa käyttömukavuuden ja erinomaiset kulinaariset tulokset. Riittää, että kytket savustimen, asetat näytölle lämpötilan ja savustusajan ja käynnistät savugeneraattorin.
Tässä on todellinen hitti! Sähköinen dragON-savustin erottuu korkealla laadullaan, modernilla rakenteellaan ja houkuttelevalla muotoilullaan. Yhdistettynä innovatiiviseen, sähköiseen dragON Jet 1 -savugeneraattoriin (Browin-patentti) se täyttää jokaisen käyttäjän odotukset. Tämä käytännöllinen setti on ihanteellinen sekä aloittelijoille että savustuksen taitajat. Se toimii kaikissa savustusvaihtoehdoissa - kylmä, lämmin ja kuuma, sekä paahtamiseen ja kuivaamiseen. Savustettu kinkku, juusto tai kylmäsavustettu lohi - nämä ja muut ainutlaatuisen aromin ja maun omaavat tuotteet voit valmistaa itse!
Kapasiteetti 65 L mahdollistaa noin 8 kg täytteen savustamisen. Setissä ritilä, teräspalkit (4 kpl), S-tyypin savustuskoukut (5 kpl) ja 2 pakkausta savustuslastuja.
Korkealaatuinen digitaalinen ohjain mahdollistaa tarkan lämpötilan säätämisen savustuskammion sisällä ja savustusajan asettamisen. Lämmitysvastuksen työskentelyalue: +38 - +135°C, ajan säätö: 00:01 - 24:59 h.
Hyvä lämmöneristys vähentää liiallista veden tiivistymistä savustuskammiossa. Kaksinkertaiset, sisäisesti eristetyt seinät. Savupiippu (korkeus 30 cm) säädettävällä ilmanvirtauksella takaa paremman kierron ja savun poiston sekä puhtaamman kotelon savustuksen aikana.
Ovet tiivisteellä ja lukittavalla salpalla takaa helpon sulkemisen ja tiiviyden. Lisäetuna on mahdollisuus säätää oven puristusta erityisellä saranalla, joka on sijoitettu savustimen yläosaan. Savustuskammion oven lasi mahdollistaa savustimen sisätilan kätevän tarkkailun ja paremman savustusprosessin hallinnan.
Säädettävät jalat helpottavat savustimen vakaan asettamisen mille tahansa alustalle.
Erityinen lämmitysvastuksen suojarakenne takaa lämpötilan tasaisen jakautumisen kammiossa ja suojaa tehokkaasti vastusta savustettujen tuotteiden nesteiltä.
Kaksi tippualustaa, mukaan lukien käytännöllinen ulkoalusta - irrotettava, helppo tyhjentää ja pestä. Tähän alustaan johdetaan ylimääräinen rasva sisäalustalta.
Markkinoilla ainutlaatuinen savugeneraattori innovatiivisella, patentoidulla rakenteella, tehokkaalla sähköisellä pumpulla, takaa optimaalisen savun jakautumisen savustimessa. Pumppu säädettävällä savunvirtauksella on sijoitettu alustalle siten, että sen värähtelyt siirtyvät sylinteriin. Tämän ansiosta lastut eivät jää roikkumaan palamisen aikana. Erityinen adapteri mahdollistaa savugeneraattorin helpon ja nopean liittämisen savustimeen.
Savugeneraattoriin mahtuu noin 450 g lastuja. Tämä määrä takaa noin 3-4 tunnin työskentelyn (riippuen pumpun säätimen ilmanvirtauksen asetuksesta) ilman lastujen lisäämistä. Tämä generaattori mahdollistaa kylmäsavustuksen (lämmitysvastus pois päältä) ilman lisärakenteellisten osien ostamista ja asentamista!
Korkea savupiippu (30 cm) on erittäin helppo kiinnittää ja irrottaa. Siinä on pelti, joka mahdollistaa savun tiheyden ja virtauksen säätämisen. Se antaa mahdollisuuden luoda ihanteelliset savustusolosuhteet, jotka on mukautettu mieltymyksiisi.
Savustimen säilytät kätevästi mukana tulevassa, kestävässä suojuksessa.
Ammattilais-savustin vuosiksi - tarjoamme lisätarvikkeita ja varaosia.
Helppo asennus, helppo käyttö - savustimeen, savugeneraattoriin ja pumppuun on liitetty ohjeet. HUOMIO! Tutustu huolellisesti näihin ohjeisiin ja noudata suosituksia turvallisesta asennuksesta, käytöstä, puhdistuksesta ja näiden laitteiden huollosta.
Ennen ensimmäistä savustusta on suoritettava savustimen "polttaminen", eli savustettava ilman elintarvikkeita.
Parametrit:
Setin osat:
Vinkki - mikä savustusmenetelmä valita?
Voidaan erottaa kolme perusmenetelmää savustukseen:
Kylmäsavustus:
Se tapahtuu yleensä ilman lämmitysvastusta, vain savugeneraattorin avulla, ulkopuolisessa lämpötilassa 12-25°C, mikä mahdollistaa kammion lämpötilan saavuttamisen 16-30°C. Kestää muutamasta tunnista/yhdestä päivästä 14 päivään. Tarpeen mukaan käytetään sopivaa savun tiheyttä. Yleensä sen virtauksen nopeuden tulisi olla 6-15 m minuutissa. Tätä savustusmenetelmää käytetään pääasiassa tuotteisiin, jotka on tarkoitus säilyttää pitkään tai kypsyä, koska savu tunkeutuu tuotteeseen syvälle ja säilyttää sen hitaasti. Tällä menetelmällä käsitellyt savustetut tuotteet kuivuvat tasaisesti, ja tulos on erinomainen myös pitkäaikaisessa kypsymisessä.
Lämmin/kuumasavustus:
Tämä on tuotteen altistamista savulle, jonka lämpötila on yli 25⁰C. Tässä voidaan puhua kahdesta hyväksytystä ylärajalämpötilasta - savustus noin 45⁰C:een kutsutaan lämpimäksi savustukseksi ja 60⁰C:een kuumaksi savustukseksi. Kuumasavustuksen tapauksessa tuotteita voidaan paahtaa savustimessa nostamalla kammion lämpötilaa jopa 80-90⁰C:een.
Paahtamisen tapauksessa savugeneraattori voidaan irrottaa ja vaikuttaa tuotteeseen vain lämpötilalla.
Riippumatta siitä, minkä tyyppisen savustuksen valitset, muista, että se on lopullinen prosessi, ja perusta on tuotteiden asianmukainen valmistelu savustukseen sekä niiden erittäin hyvä kuivaaminen ennen savustusta (mahdollisesti kuivaaminen savustimessa), mikä vaikuttaa erittäin positiivisesti savustettujen tuotteiden laatuun ja estää niiden happamoitumisen.