Peklasuola Vit-C - 130 g

Symboli: 410019
EAN: 5904816004090

0,81 EUR

Lisää ostoskoriin

6,23 EUR/kg

Symboli: 410019
EAN: 5904816004090


KUVAUS

Kotitekoiset lihatuotteet ovat erityisen maukkaita ja katoavat pöydästä useimmiten silmänräpäyksessä. Uusia reseptejä ja makuyhdistelmiä luodessa ei pidä unohtaa valita myös sopivaa tapaa lihatuotteiden säilömiseen. Näin voimme nauttia niistä pidempään ja varmistaa, että niiden nauttiminen on tervey... lisää >

Lähetys: seuraavana arkipäivänä
lisätietoja »
14 PÄIVÄÄ TUOTTEIDEN PALAUTUKSEEN ilman syytä!
lisätietoja »

Kotitekoiset lihatuotteet ovat erityisen maukkaita ja katoavat pöydästä useimmiten silmänräpäyksessä. Uusia reseptejä ja makuyhdistelmiä luodessa ei pidä unohtaa valita myös sopivaa tapaa lihatuotteiden säilömiseen. Näin voimme nauttia niistä pidempään ja varmistaa, että niiden nauttiminen on terveydelle turvallista. Yksi tällaisista tehokkaista säilöntämenetelmistä on pekolisuolan käyttö. Mitkä ovat sen käytön suurimmat hyödyt?


  • Säilyttää mikrobiologisen turvallisuuden - suojaa erikoisuutesi ei-toivottujen mikro-organismien, erityisesti Clostridium botulinum -bakteerin, kehittymiseltä.
  • Korostaa lihatuotteiden luonnollista väriä - suojaat helposti ja tehokkaasti tuotteesi luonnollisen punertavan värin menettämiseltä.
  • Sopii sekä kuivaan että märkään suolaukseen - voit valita itsellesi mukavimman tavan lihan säilömiseen.
  • Helppo käyttää - pakkauksessa on lyhyt ja selkeä käyttöohje. 
  • Turvallinen terveydelle - tuote täyttää kaikki turvallisuusstandardit. 

 

Mitä on pekolisuola, jota kutsutaan myös suolaus- tai pekolisuolaksi? Se ei ole muuta kuin sekoitus keittämätöntä joditonta ruokasuolaa ja natriumnitriittiä, johon tuotteessamme on lisätty natriumaskorbaattia (C-vitamiinia). Pekolisuola suojaa lihaa luonnollisen punertavan värin menettämiseltä ja ennen kaikkea suojaa tuotteita ei-toivottujen mikro-organismien, erityisesti botuliinibakteerin, kehittymiseltä. Antioksidantin (C-vitamiinin) lisäys vähentää jäännösnitriitin määrää, mikä tehokkaasti rajoittaa nitrosamiinien muodostumista. Se nopeuttaa nitriittien muuttumista typpioksidiksi, parantaen lihatuotteiden väriä. Se on myös erinomainen stabilointiaine. Pekolisuolan käyttö mahdollistaa myös lihan jatkokäsittelyn, kuten savustuksen, kuivaamisen ja kypsyttämisen.

 

Käyttöohje 1 kg lihaa valmistettaessa:


Märkä suolaus: lisää 58-65 g pekolisuolaa 1 litraan kylmää vettä, lisää 4 g sokeria ja mahdollisesti suosikkimausteitasi. Suolaa lihaa liemessä 7-14 päivää jääkaapissa.

Kuiva suolaus lihapaloille: hierotaan 18-25 g pekolisuolaa ja mahdollisesti suosikkimausteitasi lihaan. Suolaa jääkaapissa 3-7 päivää (lihan paksuus 1 cm - 1 päivä suolausta).

Kuiva suolaus makkaralihoille: lisää 13-17 g pekolisuolaa ja suosikkimausteitasi 1 kg jauhettua lihaa. Jätä valmis seos jääkaappiin 1 päiväksi.

 

Ainesosat: joditon suola, natriumnitriitti, antioksidantti: natriumaskorbaatti (0,3%), paakkuuntumisenestoaine: kaliumferrosyanidi.

Taikina
0.13 kg

Käyttö
yleiskäyttöinen lihoille

Suolan kanssa
kyllä

Peklasuola Vit-C - 130 g

Peklasuola Vit-C - 130 g ['peklasuola', ' pekla', ' peklasuola lihaan', ' lihan säilöntä', ' lihatuotteiden säilöntä', ' peklaamiseen', ' peklaamisliuos', ' C-vitamiini', ' natriumaskorbaatti']
suosikit

0,81 EUR

6,23 EUR/kg

Lisää ostoskoriin