Haluatko nauttia kirkkaasta viinistä tai hedelmämehusta? Käytä Klarowinia - tehokasta kirkastajaa viineille ja mehuille, erityisesti valko- ja roseeviineille. Yksi 10 g pakkaus riittää 10 L viiniä tai mehua ja sisältää bentoniittia (negatiivisesti varautunut), joka turvotessaan vedessä osoittaa adsorptiokykyisiä ominaisuuksia. Se sitoo rakenteeseensa erilaisia positiivisesti varautuneita aineita, pääasiassa proteiineja ja metalli-ioneja, aiheuttaen niiden laskeutumisen astian pohjalle. Se lisää viinin emäksisyyttä hieman. Muodostuva sakka on löyhä ja hienojakoinen, helppo suodattaa.
Huomio!
Käytä ainetta vasta, kun käyminen on täysin päättynyt! Muussa tapauksessa kirkastusprosessi ei etene oikein eikä koagulaatiota tapahdu.
Kotitekoinen viini ei aina ole kirkasta, joten kirkastaminen voi olla tarpeen. Valitettavasti emme koskaan voi olla täysin varmoja, onko sameus aiheutunut positiivisesti varautuneista hiukkasista (esim. proteiinit) vai negatiivisesti varautuneista (esim. polyfenolit) tai muista orgaanisista yhdisteistä. Ennen kuin käytämme tiettyä kirkastajaa, kannattaa tehdä testi pienellä viininäytteellä (noin 1 L). Tämä auttaa meitä valitsemaan oikean kirkastajan. Kirkastusprosessi kestää yleensä noin viikon. On myös muistettava, ettei kirkastajia saa käyttää liikaa. Liian suuri annos voi aiheuttaa toissijaista sameutta tai muuttaa viinin väriä.
Käyttöohje:
Kaada sopiva määrä Klarowinia 100 ml:aan vettä ja sekoita hyvin. Anna seoksen seistä vuorokauden ajan, sekoittaen ajoittain. Tämän jälkeen kaada liuos kirkastettavaan nesteeseen. Vaikutus pitäisi näkyä noin viikon kuluttua pohjalle laskeutuvana sakkana.
Ainesosat:
bentoniitti
Mitat:
Alla olevat mitat koskevat pakkausta.