Kanelitammenlastut ovat pieniä puukappaleita, joita käytetään juomien aromatisointiin, antamaan niille haluttuja maku- ja tuoksuominaisuuksia, jotka ovat samankaltaisia kuin tammitynnyreissä kypsytettäessä saavutetut.
Kanelitammenlastut ovat paras vaihtoehto tammitynnyrien käytölle. Lastujen avulla annamme alkoholeille (viineille, likööreille, tisleille) sekä aromin että värin. Tämä on huomattavasti yksinkertaisempi ja edullisempi tapa kypsyttää juomia kuin perinteinen tynnyrikypsytys. Tammenlastuja voidaan lisätä käymisen aikana tai valmiiseen juomaan.
Kanelitammenlastujen lisäyksen ansiosta valmistettava alkoholi saa nopeasti havaittavat tammen vivahteet, kanelin aromin sekä tumman meripihkan värin. Viineissä ja likööreissä säilyvät hedelmäiset aromit. Esitellyt lastut sopivat erinomaisesti myös kotitekoisiin alkoholeihin, kuten konjakkiin, bourbouniin, brandyyn.
Kaupassamme myytävät kanelitammenlastut alkoholien aromatisointiin ovat peräisin korkealaatuisesta ranskalaisesta tammilajikkeesta.
Ominaisuudet:
Käyttöohje:
Lisää tammilastut valitsemaasi juomaan annoksella 4-10 g per 1 L alkoholia, 3-6 viikon ajaksi. Lastujen ja alkoholin kontaktiajan kannattaa valita yksilöllisesti maistelun perusteella. Kun juoman aromin voimakkuus on mielestäsi sopiva, poista tammilastut ja nauti mausta. Kanelitammenlastut voit myös ensin liottaa 70% alkoholissa, antaa uuttua muutaman päivän ajan ja sitten annostella näin saadun esanssin valitsemaasi juomaan oman maun mukaan.
Nettopaino: 50 g