Kalan marinadi - yrttien ja mausteiden seos, jota käytetään suolaliuoksen valmistamiseen, joka säilyttää ja antaa erinomaisen maun, joka vapautuu kalan savustuksen, paistamisen tai grillauksen aikana.
Resepti savustetulle kalalle
Valmista:
Lisää kylmään veteen kalan marinadi -pakkaus suolaliuoksen valmistamiseksi. Sekoita huolellisesti. Pese kalat, poista kidukset ja aseta ne liuokseen. Anna seistä noin 10 tuntia jääkaapissa tai muussa viileässä paikassa, jonka lämpötila ei ylitä 8°C. Tämän jälkeen ota kalat pois ja kuivaa ne huolellisesti (tämä varmistaa, että kalat savustuvat eivätkä kypsy). Kuivaamiseen voit jättää kalat lämpimään paikkaan tai käyttää elintarvikekuivainta. Kuivauksen jälkeen kalojen iho muuttuu kuivaksi ja ne itse hieman jäykiksi - tämä on hetki, jolloin voit laittaa ne savustimeen ja savustaa 60 - 70°C lämpötilassa noin 40 minuuttia. Kalojen savustamiseen sopivat erinomaisesti hedelmäpuulastut, esim. kirsikkapuu. Makuun lisäämiseksi suosittelemme ripottelemaan kalan päälle yrttien ja mausteiden seosta: "Pikantti kalan mauste".
Ainesosat:
suola, sokeri, yrttien ja mausteiden seos (cayennepippuri, makea paprika, mustapippuri, valkosinappi, timjami, inkivääri, laakerinlehti)
Huomio!
Säilytä kuivassa, viileässä ja varjoisassa paikassa.
Tuote voi sisältää pieniä määriä sinappia, selleriä, soijaa, seesamia, gluteenia, pähkinöitä.
Parasta ennen: viimeinen käyttöpäivä ja eränumero pakkauksessa.
Pakkauksen mitat:
pituus 12 cm
leveys n. 2 cm
korkeus 16 cm.