Enovini® OK RED -aktiiviset, kuivatut hiivat on omistettu viininvalmistajille, jotka tuottavat viinejä punaisista rypäleistä ja kirsikoista. Näiden hiivojen avulla viinisi ovat parempia kuin koskaan aiemmin.
Enovini® OK RED on kuivatut viinihiivat, jotka vähentävät omenahappoa sisältävien punaisten hedelmien viinien happamuutta. Nämä hiivat sopivat kirsikka- ja tummien rypäleiden viineihin. Enovini® OK RED -hiivat takaavat viineillesi tasapainoisen maun ja täyteläisen, hedelmäisen buketin.
Enovini® OK RED -hiivojen ominaisuudet mahdollistavat kirsikka- ja rypäleviinien omenahappopitoisuuden vähentämisen 20-24 %.
Pakkaus riittää 25 litran viinin valmistamiseen, jonka alkoholipitoisuus on jopa 14 %. Hiivat ovat helppokäyttöisiä, eikä niitä tarvitse esikasvattaa.
Käyttöohje:
Sekoita pussin sisältö 100 ml:aan keitettyä vettä, joka on jäähdytetty 30°C:seen. Anna seistä 20 minuuttia huoneenlämmössä, kaada sitten käymisastiaan tai viinipulloon. Suositeltu alkuperäinen sokeripitoisuus - enintään 20°Blg, ja happamuus enintään 14 g/L (mieluiten 12 - 13 g/L). Suorita käyminen 20 - 25°C:ssa. Kun sokeripitoisuus laskee noin 10 ºBlg:hen (2 - 3 päivän aikana), lisää uusi sokeriannos, esim. 50 g/L. Toimenpide voidaan toistaa käymisen 5 - 6 päivänä.
Huomio: Saat hiivojen optimaalisen toiminnan noudattamalla yllä olevia ohjeita.
Ainesosat:
hiiva Saccharomyces cerevisiae, emulgointiaine: sorbitolimonostearaatti.
Tuote on tarkoitettu vain enologiaan, ei suoraan kulutukseen. Säilytä kuivassa paikassa huoneenlämmössä.