Huolellisesti valitut yrtit ja mausteet - täydellinen sekoitus, joka antaa pekoniruokillesi erinomaisen maun, aromin ja ulkonäön. Ainesosien laatu ja yksinkertainen käyttö ovat tämän marinadin merkittäviä etuja. Jokainen kotitekoisten lihojen ystävä arvostaa sitä, erityisesti herkullisesti maustettua, houkuttelevaa pekonia. Tuote ei sisällä natriumglutamaattia, nitriittiä eikä sokeria.
Resepti 1 kg paistetulle pekonille:
Valmistus: Pese pekoni huolellisesti, hiero 2 ruokalusikallista öljyä ja pekonimarinadia. Jätä se noin 12 tunniksi jääkaappiin, peitettynä. Noin 30 minuuttia ennen paistamista ota pekoni jääkaapista ja valmistele vihannekset. Kuori ja leikkaa ne - porkkana, persiljanjuuri ja valkosipuli viipaleiksi, sipuli suikaleiksi. Aseta liha ja vihannekset paistovuokaan tai roomalaiseen pataan, kaada päälle kaksi ruokalusikallista öljyä ja kaksi lasillista vettä. Peitä ja laita lämpimään uuniin. Paista 180°C:ssa 1,5 tuntia (ylä- ja alalämpö, kiertoilma), sitten alenna lämpötila 150°C:een ja paista vielä noin 20 minuuttia ilman kantta. Paistamisen aikana varmista, ettei vesi haihdu kokonaan. Tarkka paistoaika riippuu lihan palojen paksuudesta. Jos haluat lisätä perunoita, on parasta blanshata ne kuumassa vedessä 10 minuuttia ja laittaa ne pekonin kanssa astiaan 1 tunnin paistamisen jälkeen.
Resepti 1 kg savustetulle pekonille:
Valmistus: Liuota kaliumnitraatti kylmään veteen (noin 40 ml) ja hiero liha tällä liuoksella. Jos sinulla on injektioruisku, injektoi pekoni useissa kohdissa ja hiero loput liuoksesta huolellisesti lihaan. Ripottele sitten pekonimarinadia koko lihaan. Parasta on laittaa näin valmistettu liha tyhjiöpussiin 2-3 päiväksi. Jos tämä ei ole mahdollista, jätä pekoni peitettyyn astiaan 4-6 päiväksi. Muista kääntää liha päivittäin. Tämän jälkeen ota pekoni pois ja anna sen kuivua huoneenlämmössä, ilmavassa paikassa. Kuivumisen nopeuttamiseksi voit käyttää kylmää tuuletinta. Kuivuminen voi kestää useita tunteja. Seuraava vaihe on savustus - suorita se 50-60°C:ssa noin 3-4 tuntia, sitten keitä vedessä 80-85°C:ssa, kunnes lihan sisälämpötila on 70-72°C.
Resepti 1 kg kypsytetylle / raakapekonille:
Valmistus: Leikkaa pekoni noin 300 g kokoisiksi paloiksi. Valmista liuos noin 50 ml vettä sekä bakteerikulttuuria ja kaliumnitraattia. Injektoi liha liuoksella useissa kohdissa ja hiero loput hyvin. Ripottele pekonimarinadia ja jätä (mieluiten tyhjiöpakattuna) 7 päiväksi. Ota sitten pois ja anna kuivua huoneenlämmössä - noin päivän ajan. Savusta noin 5 tuntia kylmällä savulla, mieluiten kirsikkalastuilla. Tämän jälkeen ripusta pekoni huoneenlämpöön vielä 2 päiväksi. Kun se on kauniisti kuivunut, pakkaa pekoni tyhjiöön ja jätä vähintään 3 kuukaudeksi kypsymään.
Ainesosat: suola, valkosipulijauhe, mausteet (musta pippuri 13%, savustettu makea paprika), meirami, paakkuuntumisenestoaine (E 536). Sisältää luonnollisesti esiintyviä sokereita.
Tuote voi sisältää pieniä määriä sinappia, selleriä, soijaa, seesamia, gluteenia, pähkinöitä.
Säilytä kuivassa paikassa, älä altista suoralle UV-säteilylle.
Nettopaino: 35 g