Pekla - peklosuola yrteillä mahdollistaa nopean ja vaivattoman suolaliuosten valmistamisen kotitekoisten lihavalmisteiden suolaamiseen ja ruiskutukseen. Tuote soveltuu myös lihan kuivahierontaan. 70 g pakkaus riittää 2 kg lihan valmistamiseen. Ainesosien ansiosta, jotka sisältävät 50% vähemmän nitriittejä kuin perinteinen peklosuola, tuote mahdollistaa terveellisempien ruokien valmistamisen koko perheellesi! Käyttämällä peklosuolaa yrteillä, lihasi pysyy herkullisen vaaleanpunaisena, aromaattisena ja erittäin maukkaana!
Oman suolaliuoksen valmistaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!
Riittää, että sekoitat ja kiehautat pakkauksen sisällön 1 L vedessä.
Resepti 2 kg lihan märkäpeklaukseen:
Kaada pakkauksen sisältö 1 L veteen ja kiehauta. Aseta liha (mieluiten noin 1 kg paloina) melko tiiviiseen astiaan (suolausastiaan tai tynnyriin) ja kaada jäähtynyt suolaliuos päälle. Halutessasi lisää suolaukseen 1-2 viipaloitua valkosipulinkynttä. Suolaa 4-8℃ lämpötilassa 7 päivän ajan, jos käytät ruiskutusta (14 päivää ilman ruiskutusta), kääntäen lihaa joka toinen päivä. Liha soveltuu keittämiseen, savustamiseen, paistamiseen.
Resepti herkulliseen kotitekoiseen paistettuun kinkkuun:
https://browin.pl/przepisnik/przepis/domowa-szynka-pieczona
Ainesosat:
suola (jodioimaton suola, paakkuuntumisenestoaine: E 536), mausteet 7,7% (korianteri, kataja, maustepippuri, laakerinlehti, mustapippuri), yrtit 2,6% (meirami, suolaheinä, rosmariini, timjami), kaliumnitraatti 1,4%, natriumnitriitti 0,2%.
Huomio!
Tuote voi sisältää pieniä määriä sinappia, selleriä, soijaa, seesamia, gluteenia, pähkinöitä.
Säilytä kuivassa, viileässä, varjoisassa paikassa.
Tuote ei sovellu suoraan kulutukseen.
Pakkauksen mitat:
pituus 12 cm
leveys n. 0,7 cm
korkeus 16 cm.