Valmistatko lihatuotteita kinkkupuristimessa? Kokeile ehdottomasti Peklosolia - valkosipuli-yrttipekliä, joka on omistettu kinkkupuristimessa valmistettaville lihatuotteille.
Uusimman peklimme ansiosta herkullisten ja terveellisten lihojen valmistaminen
kinkkupuristimessa, kuten keitettyjen kinkkujen valkosipuli-yrttiaromilla, on pelkkää nautintoa. Käyttämällä valmiita, testattuja suhteita, valmistat helposti ja nopeasti aromaattisen liemen, rikastuttaen kotitekoisen kinkun makua yrttisillä vivahteilla. Peklosolimme varmistaa myös, että lihasi saavat paitsi houkuttelevan värin, myös säilyttävät mikrobiologisen stabiilisuuden. 100 g pakkaus riittää valmistamaan jopa 1,1 kg keitettyä kinkkua tai muuta lihaa, jonka savustat, peklaat tai paistat (alle 150° lämpötilassa).
Jos kotikeittiössäsi ei ole vielä ollut keitettyjä ruokia kinkkupuristimessa - anna niiden houkutella sinut!
Valmistus:
Kaada pakkauksen sisältö 1 litraan vettä, kiehauta ja anna jäähtyä. Aseta 1,1 kg painoinen kinkku- tai porsaanfileepala pieneen astiaan niin, että se on kokonaan peklaavan liemen peitossa. Nopeuttaaksesi peklausta, ruiskuta lihaa muutamasta kohdasta (noin 60 - 80 ml lientä). Peklaa jääkaapissa (4-8°C) 5-7 päivää, kääntäen lihaa joka toinen päivä. Peklauksen jälkeen ota liha pois liemestä ja laita kinkkupuristimeen. Aseta lämpömittari kannen päälle. Aseta kinkkupuristimen astia kattilaan, jossa on vettä, niin että veden pinta on lihan yläpuolella. Veden lämpötila ei saa ylittää 90°C. Keitä, kunnes lihan sisälämpötila saavuttaa 68°C. Ota sitten kinkkupuristin vedestä, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin, mieluiten yön yli.
Ainesosat: Jodioimaton suola, mausteet (mustapippuri 4,3%, maustepippuri, muskottipähkinä, chilipaprika, kumina, korianteri, sinapinsiemen, tulinen paprika, makea paprika); paakkuuntumisenestoaine: E 536, valkosipulijauhe 4,4%, sokeri, yrtit 1,5% (meirami, suolaheinä, liperi), kuivattu sipuli, kaliumnitraatti, natriumnitriitti.
Tuote saattaa sisältää pieniä määriä sinapinsiemeniä, selleriä, soijaa, seesamia, gluteenia, pähkinöitä.