Savustus- ja grillauslastut - luonnolliset, setti: 1 x tammi - 600 g, 1 x kirsikka - 450 g, 1 x omena - 450 g.
Lue lisää lastuista blogiartikkelistamme Valitse lastut ja tee savua!
Jos arvostat terveellistä ruokaa ja huolehdit siitä, millaisia ruokia lautasellesi päätyy – korkealaatuiset luonnolliset lastut sopivat täydellisesti keittiöösi. Ne ovat peräisin Puolasta, luonnollisesti puhtailta alueilta ja valmistettu 100% luonnonpuusta, eivätkä sisällä pölyäviä fraktioita, kyllästys- ja säilöntäaineita. Tämä erityisesti hienonnettu hedelmäpuu sopii erinomaisesti savustukseen ja grillaukseen. Lastujen yhtenäisyyden säilyttäminen helpottaa tasaisen lämpötilan ylläpitämistä niiden palamisen aikana. Palavien lastujen savu tunkeutuu syvälle ruokaan, antaen sille sopivan aromin ja houkuttelevan värin. Lastujen käyttö savustuksessa tarjoaa monia etuja, kuten maku- ja ulkonäköominaisuuksien parantamisen, tuotteiden säilyvyyden lisäämisen savun avulla sekä tuotteen kosteuden vähentämisen.
Huomio! Ostamalla tämän setin saat jopa 3 pakettia lastuja:
- 1 x tammi - 600 g, luokka 6-8 mm - sopivat täydellisesti naudanlihalle, siipikarjalle ja kalalle,
- 1 x kirsikka - 450 g, luokka 9-12 mm - sopivat täydellisesti kalalle, siipikarjalle ja punaiselle lihalle,
- 1 x omena - 450 g, luokka 6-8 mm - sopivat täydellisesti kalan ja sianlihan valmistukseen.
Käyttöohje:
Grillaus: Aseta kahden senttimetrin kerros lastuja hehkuvan hiilen ympärille — älä aseta niitä suoraan tulipesään, koska ne palavat heti. Grilli tulee peittää kannella heti, kun ruoka on asetettu ritilälle.
Grillausaika - 10-30 minuuttia (riippuen valmistettavan lihan koosta ja tyypistä).
Herkät lihat, kuten kana, eivät tarvitse paljon aikaa. Ne ovat valmiita noin tunnin tai kahden kuluttua (riippuen koosta). Sianliha tai naudanliha tarvitsee enemmän aikaa.
Savustusta helpottaa lastujen liottaminen vedessä tai muussa nesteessä (esim. olut :…) ja niiden sijoittaminen tulipesän lähelle, mieluiten savugeneraattoriin (jotta ne eivät pala nopeasti).
Savustus: Riippuen savustimen tyypistä, aseta lastut erityisesti tähän tarkoitukseen tarkoitetulle tarjottimelle tai tulipesän ympärille - älä aseta niitä suoraan lämmönlähteeseen, koska ne palavat heti. Riippuen lämpötilasta, erotamme seuraavat savustusmenetelmät:
Kylmäsavustus lämpötilassa 8 - 25/30℃, aiheuttaa voimakkaimman savustettujen tuotteiden kuivumisen, vaatii pitkän ajan ja samalla suuremman lastujen kulutuksen, mutta valmiit tuotteet ovat kestävimpiä ja sopivat pitkäaikaiseen kypsymiseen.
Lämminsavustus lämpötilassa 25/30 - 60°C, tällä tavalla savustetaan pääasiassa keitettyjä ja kypsennettyjä tuotteita.
Kuumasavustus lämpötilassa 40 - 90°C, tässä savustuksessa käytetään lämmintä savustusta, ja prosessin lopussa savustettujen tuotteiden paahtamista savustimessa.
Lastut tulee säilyttää kuivassa, viileässä paikassa.
Tarjonnassamme olevat savustuslastut ovat saaneet positiivisia arvioita: Lihateollisuuden ja Rasvateollisuuden Instituutti, Kansallinen Terveydenhuolto, Kansallinen Terveyden Instituutti.